Prodejce hrnců z Uherskobrodska zpronevěřil dvěma firmám statisíce korun

UHERSKÝ BROD - Několikaleté vězení hrozí mladému muži (28) z obce na Uherskobrodsku, který dvěma firmám zpronevěřil statisíce korun. Agentuře Mediafax to v úterý sdělil policejní mluvčí Aleš Mergental. Loni na jaře muž fingoval krádež zboží, které prodával. Ze zaparkovaného auta před domem mu měl někdo přes noc...

UHERSKÝ BROD – Několikaleté vězení hrozí mladému muži (28) z obce na Uherskobrodsku, který dvěma firmám zpronevěřil statisíce korun. Agentuře Mediafax to v úterý sdělil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Loni na jaře muž fingoval krádež zboží, které prodával. Ze zaparkovaného auta před domem mu měl někdo přes noc ukrást hrnce, pekáče a pánve. Policisté ale nakonec zjistili, že nádobí za 650 tisíc korun zpronevěřil. Už tehdy byl muž obviněn ze zpronevěry a hrozilo mu až osm let vězení. Muž ale v trestné činnosti pokračoval.

V první firmě dostal výpověď, proto se obratem přesunul do podobné společnosti s pobočkou v Uherském Hradišti. Opět převzal nádobí a snažil se ho prodat v různých místech republiky. Za část svěřených hrnců, pekáčů, pokliček, pánví a nožů měl zaměstnavateli odvést více než 200 tisíc korun, prodejce ale neodevzdal ani korunu. Při svém podzimním výjezdu do Ústí nad Labem a Teplic pak uzavřel několik smluv a vyinkasoval od zákazníků plné částky okolo 25 tisíc korun. Kupní smlouvy následně zfalšoval a zaměstnavateli na nich tvrdil, že zákazníci zaplatili jen zálohu ve výši okolo pěti tisíc korun. Zbytek vybraných peněz si nechal a utratil.

„Hradišťští policisté zjistili, že celkově připravil firmu, pro kterou pracoval, o téměř 280 tisíc korun. V těchto dnech ho kriminalisté obvinili ze spáchání trestných činů zpronevěry a podvodu, za které mu hrozí až pět let vězení,““ dodal Mergental.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x