Během jarních prázdnin mohou děti nahlédnout ve zlínské zoo do života goril

ZLÍN - Zajímavý program připravili pracovníci Zoo Zlín pro děti na období jarních prázdnin, až do pátku budou moci malí návštěvníci nahlédnout do života goril a jejich příbuzných. Agenturu Mediafax o tom informovala ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy Dana Daňová. Jarní prázdniny ve zlínské zoolog...

ZLÍN – Zajímavý program připravili pracovníci Zoo Zlín pro děti na období jarních prázdnin, až do pátku budou moci malí návštěvníci nahlédnout do života goril a jejich příbuzných. Agenturu Mediafax o tom informovala ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy Dana Daňová.

Jarní prázdniny ve zlínské zoologické zahradě se nesou v duchu ochrany lidoopů. To je téma, kterému se věnuje letošní kampaň Evropské asociace zoologických zahrad.

Ve výukovém středisku Tyrol přiblíží odborníci dětem hravou formou život goril nejen v pralese, ale i v zoo. Děti se v hodinovém programu například dovědí, čím se gorily živí, jak dokážou být obratné a co je ve volné přírodě ohrožuje. Chybět nebudou ani pracovní dílny – kreslení a vystřihování opičí masky. Tyrolský dům bude otevřen každý všední den od 11 do 12 a od 13 do 14 hodin. V tropické hale pak bude v 10.15 hodin a v pavilonu primátů ve 12.30 hodin připraveno krátké povídání, díky kterému se návštěvníci blíže seznámí s vybranými opičími obyvateli těchto expozic.

Zlínská zoo je od 1. listopadu do 31. března otevřena od 8.30 do 16 hodin. Ke vstupu do zahrady lze využít pouze hlavní vstup.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x