Vrchní soud v Olomouci zamítl odvolání dvou mužů, kteří brutálně zabili známého

OLOMOUC - Vrchní soud v Olomouci ve čtvrtek zamítl odvolání dvou mužů, kteří vloni v opuštěném cukrovaru ve Starém Městě na Uherskohradišťsku zbili a pobodali muže tak, že zemřel. Za to jim krajský soud uložil výjimečné tresty 25 a 21 let vězení, vrchní soud tresty potvrdil. Vrchní soud zamítl odvolání obou obžal...

OLOMOUC – Vrchní soud v Olomouci ve čtvrtek zamítl odvolání dvou mužů, kteří vloni v opuštěném cukrovaru ve Starém Městě na Uherskohradišťsku zbili a pobodali muže tak, že zemřel. Za to jim krajský soud uložil výjimečné tresty 25 a 21 let vězení, vrchní soud tresty potvrdil.

Vrchní soud zamítl odvolání obou obžalovaných jako nedůvodné. „Trestný čin tak, jak je popsaný v rozsudku krajského soudu, se skutečně stal. Šlo o vraždu provedenou zvlášť trýznivým způsobem. Tedy i výjimečné tresty v nejtěžší věznici a protialkoholní léčba obou obžalovaných jsou zákonné a odpovídající,“ řekl mluvčí vrchního soudu Petr Angyalossy.

Podle obžaloby měli osmatřicetiletý Patrik Botlík a osmačtyřicetiletý Zdeněk Hulík 18. června loňského roku v noci opilí napadnout muže v opuštěném a neobývaném bývalém cukrovaru ve Starém Městě na Uherskohradišťsku. Každý z nich muže několikrát udeřil do hlavy, obličeje a krku dřevěnou tyčí. Hulík navíc muže ležícího na zemi třikrát bodnul kuchyňským nožem do krku, Botlík poškozeného několikrát kopl do hlavy a dupal na jeho krk a hlavu.

Muž upadl do bezvědomí, později vdechl obsah žaludku a udusil se. Podle znalců byl muž vzhledem k rozsahu, době napadání a značné bolestivosti vystavený před svou smrtí mučivým útrapám.

Obžalovaní pak s cílem zahladit stopy chtěli tělo poškozeného hodit do nedaleké studny, zatáhli jej do keře před budovou, kde ale tělo pro své vysílení a značnou podnapilost nechali ležet. Botlík se pak vrátil na místo, prohledal tělo mrtvého a sebral mu 577 korun.

Za to poslal krajský soud Patrika Botlíka na 25 a Zdeňka Hulíka na 21 let do věznice se zvýšenou ostrahou, vrchní soud rozsudek potvrdil.

Proti rozhodnutí vrchního soudu není odvolání, je možné pouze dovolání k nejvyššímu soudu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x