Zlínský soud začne řešit tragickou nehodu, při které u Topolné zemřeli dva mladíci

ZLÍN - Okresní soud ve Zlíně začne ve středu projednávat případ dvou mladíků, kteří loni v březnu zahynuli po nehodě mezi Napajedly a Topolnou. Na lavici obžalovaných usedne jejich kamarád (22), který jako jediný přežil, auto řídil a po nehodě ostatním neposkytl pomoc a utekl. Podle policistů se jednalo o nejtragičtě...

ZLÍN – Okresní soud ve Zlíně začne ve středu projednávat případ dvou mladíků, kteří loni v březnu zahynuli po nehodě mezi Napajedly a Topolnou. Na lavici obžalovaných usedne jejich kamarád (22), který jako jediný přežil, auto řídil a po nehodě ostatním neposkytl pomoc a utekl.

Podle policistů se jednalo o nejtragičtější nehodu loňského roku. Kamarádi se vraceli 7. března z oslavy narozenin. Původně jeli v autě ve čtyřech. Jednoho z mladíků ale vysadili v Otrokovicích a pokračovali do Uherského Hradiště. Řidič jel ale příliš rychle, v zatáčce dostal smyk, vjel do protisměru a srazil se s protijedoucí Škodou Felicií. Prudký náraz auto mladíků doslova roztrhal. Dvaadvacetiletý oslavenec a jeho stejně starý kamarád z auta vypadli i přesto, že byli oba připoutaní. Zemřeli na místě. Mezi troskami auta pak leželo množství blahopřání k narozeninám.

Policie se původně domnívala, že v autě jeli jen dva mladíci. Až později odhalili, že ve voze jel ještě někdo třetí. Jednalo se o řidiče, který ale po tragédii svým kamarádům ani nepřivolal pomoc a odešel pryč. Ještě v den nehody ho však policisté našli. Mladík, kterému hrozí až šest let vězení, ale odmítá k tragické nehodě cokoliv říct. Podle policie ale existuje množství důkazů, od svědků po otisky bezpečnostních pásů na bundě či pachové stopy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x