Gambrinus liga, 18. kolo: 1. FC Slovácko – Bohemians 1905 1:3

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Bohemians 1905 zvítězili v sobotním utkání 18. kola Gambrinus ligy na hřišti 1. FC Slovácko 3:1. Dvě branky vstřelil už v úvodním poločase záložník Jan Štohanzl, domácí bek Michal Kordula sice po přestávce snížil, ale skóre uzavřel špílmachr hostů Jiří Kaufman. Slovácko vstoupilo ...

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbalisté Bohemians 1905 zvítězili v sobotním utkání 18. kola Gambrinus ligy na hřišti 1. FC Slovácko 3:1. Dvě branky vstřelil už v úvodním poločase záložník Jan Štohanzl, domácí bek Michal Kordula sice po přestávce snížil, ale skóre uzavřel špílmachr hostů Jiří Kaufman.

Slovácko vstoupilo do zápasu aktivněji a bylo častěji na polovině hostů, kteří se v úvodu soustředěli především na pozornou defenzivu. První chybu udělali Pražané ve 13. minutě, kdy Švancara vysunul za obranu svého kolegu z útoku Ondřejku, jenže proti němu pohotově zasáhl gólman Sňozík.

Vzápětí Klokani ukázali, jak dokážou být efektivní. K vedení jim pomohla hned první střela na Filipkovu bránu. Hosty poslal do vedení Štohanzl, který se prosadil po pasu Kaufmana. K centrujícímu záložníkovi Bohemians 1905 se míč dostal od domácího Kuncla, který byl na konci série nepřesných odkopů zadáků Slovácka.

Před druhým zásahem Štohanzla se situace opakovala. Slovácko neproměnilo svou šanci a hosté trestali. Po půlhodině mohl srovnat aktivní Švancara, který měl po centru Fujerika před sebou prázdnou bránu, ale obránce Jindřišek byl včas na svém místě a míč odkopl. V 33. minutě Škoda uvolnil Štohanzla, který levačkou trefil po zemi volné místo u Filipkovy pravé tyčky a zvýšil náskok.

Hned na začátku druhé půle měl Švancara blízko k prvnímu gólu hlavou v kariéře, ale proti bylo břevno i zasahující Sňozík. V 66. minutě už domácí udeřili, když zblízka snížil stoper Kordula. Slovácko se na chvíli nadechlo k náporu, ale Kaufman jeho snahu definitivně zlomil, když z přímého kopu prostřelil hradbu těl i Filipka.

Tým Bohemians 1905 si tak připsal druhou venkovní výhru v sezoně, zato Slovácko prohrálo doma počtvrté v řadě. Naposledy zvítězilo na stadionu Miroslava Valenty vloni 24. září, kdy porazili pražskou Slavii 3:0.

Gambrinus liga, 18. kolo:

1. FC Slovácko – Bohemians 1905 1:3 (0:2)

Branky: 66. Kordula – 14. a 33. Štohanzl, 79. Kaufman. Rozhodčí: Kovařík – Ubias, Košec. ŽK: Kubáň, Košút – Bartek, Ibragimov. Diváci: 5250.

Sestavy:
1. FC Slovácko: Filipko – Kuncl, Kordula, Košút, Kubáň – Fujerik (54. Szmek), V. Valenta, J. Valenta (89. Hlůpik), Volešák – Ondřejka (90. Perůtka), Švancara. Trenér: Miroslav Soukup.

Bohemians 1905: Sňozík – Jindřišek, Lukáš, Nikl, Bartek – Štohanzl (86. Sedláček), Kaufman, Držík, Moravec – M. Nešpor (71. Ibragimov), Škoda (90. J. Marek). Trenér: Pavel Hoftych.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x