Výrobce ultralightů Brm Aero přestál insolvenční řízení

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Krajský soud v Brně zastavil insolvenční řízení s uherskohradišťským výrobcem ultralightů, společností Brm Aero. Agentura Mediafax to v neděli zjistila z internetové verze insolvenčního rejstříku. Insolvenčnímu řízení čelil výrobce ultralehkých letadel od konce srpna 2010, kdy návrh na něj poda...

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Krajský soud v Brně zastavil insolvenční řízení s uherskohradišťským výrobcem ultralightů, společností Brm Aero. Agentura Mediafax to v neděli zjistila z internetové verze insolvenčního rejstříku.

Insolvenčnímu řízení čelil výrobce ultralehkých letadel od konce srpna 2010, kdy návrh na něj podala uherskobrodská firma Roko Aero. Té mělo Brm Aero dlužit údajně přes milion korun, a to za dodané stavebnice letadel a příslušenství. Společnost měla podle návrhu dlužit za pronájem lakovny i firmě Rokospol, a to bezmála půl milionu korun.

Roko Aero se však samo ocitlo v konkurzu a insolvenční správce firmy návrh na úpadek společnosti Brm Aero stáhl s tím, že návrh byl podán bezdůvodně. Soud proto insolvenční řízení zastavil.

Brm Aero vyrábí ze stavebnic letouny NG 4 UL, HD a LSA, které dokončuje „na míru““. Firma však vyvinula a vyrábí i vlastní model NG 5. Na trhu funguje teprve od roku 2009.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x