Neznámí zloději ukradli v Tupesích plechy za více než půl milionu korun

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Škodu za více než půl milionu korun napáchali neznámí zloději, kteří zřejmě o víkendu vnikli do areálu zemědělského družstva v Tupesích na Uherskohradišťsku a sebrali z jednoho hangáru přes dvě tuny plechu.

Do areálu vnikli pachatelé přes plot, který rozstříhali. Z palet zmizely hliníkové plechy potištěné z jedné strany bílou barvou a překryté fólií. „Jednalo se o asi jednu tisícovku plechů o rozměrech jeden krát 1,4 metru, které dohromady vážily přibližně dvě a půl tuny. Firmě, která vyrábí například smaltované tabulky s čísly na fasády domů, vznikla škoda více než 520 tisíc korun,“ doplnil Mergental.

Podle policistů zřejmě zloději jezdili k hangáru větším autem. Kriminalisté žádají o pomoc i veřejnost. „Pokud by kdokoliv měl poznatky k pohybu pachatelů, ať své informace sdělí na linku 158. Každý poznatek k této rozsáhlé krádeži může policistům pomoci při pátrání. Pachatelům hrozí po dopadení až osm let vězení. Stejně tak by policistům pomohla informace o osudu smaltovaných plechů,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x