Valašskokloboucká radnice podpoří neziskovky 700 tisíci korunami

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Valašskokloboucká radnice rozdělí v letošním roce na grantech pro místní neziskové organizace celkem 700 tisíc korun. Agentuře Mediafax to v úterý řekla mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

Díky programu Spolupráce tak podpoří nejen základní činnost spolků a sdružení, ale také jednotlivé projekty, s nimiž se organizace o grant ucházely. Hodnota záměrů, které byly do programu přihlášeny, dosáhla v souhrnu výše 1,2 milionu korun.

„Z celkové částky 700 tisíc korun poputuje 150 tisíc na podporu tradičních akcí ve městě, jakými jsou například Setkání muzikantů v Bílých Karpatech, Valašský mikulášský jarmek, Valašské kumštování, Běh naděje a další. Dalších 450 tisíc je pak vyčleněno na samotné grantové řízení, v němž město poskytuje finanční pomoc dvojí formou, grantem na projekt a plošnou podporou,“ informoval o programu Spolupráce místostarosta Martin Janík (Kandidátka mladých). O plošnou podporu mohla žádat každá organizace, která ve Valašských Kloboukách funguje déle než dva roky. Její výše je stanovena podle ročního obratu.

S žádostí o grant na konkrétní projekt se přihlásilo celkem 21 neziskových organizací, jedna z nich ovšem nesplnila podmínky řízení.

Mimo program Spolupráce věnuje město pozornost také oblasti sportu, kde na základě předložených zpráv o činnosti podporuje sportovní kluby. Fotbalový oddíl TJ Spartak Valašské Klobouky tak získá na své aktivity 330 tisíc korun, fotbalový oddíl TJ Družstevník Smolina 35 tisíc, fotbalový oddíl Mirošov 35 tisíc a florbalové oddíly TJ Sokol 50 tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x