Obyvatelé Otrokovic mohou žádat o úvěr z městského Fondu rozvoje bydlení

OTROKOVICE - Nejpozději do konce letošního března mohou obyvatelé Otrokovic požádat místní radnici o úvěr z Fondu rozvoje bydlení. Agentuře Mediafax to v úterý uvedla mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

Úvěr s dobou splatnosti na pět let a ročním úrokem čtyři procenta mohou využít občané i podnikatelé, kteří ve městě vlastní byt nebo rodinný či bytový dům. Žádat mohou i senioři. Po zaplacení splátky však musí klientovi zůstat 150 procent životního minima. Úvěr nelze poskytnout lidem, kteří mají vůči městu nějaký dluh, jsou vedeni jako neplatiči u některého peněžního ústavu nebo je na nemovitost (na kterou je úvěr požadován) vedena exekuce, nebo byla či bude v době blízké rozhodování o poskytnutí úvěru podepsána zástavní smlouva. Výběrové řízení se koná čtyřikrát až pětkrát ročně a následné poskytnutí úvěru schvalují městští zastupitelé.

V průběhu splácení úvěru pravidelnými měsíčními splátkami nabízí město také možnost mimořádných splátek. Jejich prostřednictvím je možno úvěr splatit dříve, než stanovoval původní splátkový kalendář. Sníží se tím i úroky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x