Divadelní režisér Pitínský převzal ve Zlíně Ocenění primátora

ZLÍN - Český divadelní režisér Jan Antonín Pitínský převzal v úterý ve Zlíně Ocenění primátora, které mu udělil zlínský primátor Miroslav Adámek (TOP 09/STAN). Agenturu Mediafax o tom informoval mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

„Velmi si jeho práce vážím, podle mého názoru je geniálním režisérem. Jsem moc rád, že Ocenění primátora přijal,“ prohlásil Miroslav Adámek. Slovy úcty nešetřil ani Pitínský na stranu primátora.

Primátor spolu s režisérem hovořili mimo jiné o současných aktivitách ve zlínském Městském divadle. „Považuji za výborné rozhodnutí zařadit do repertoáru komedii Splašené nůžky. A mám ohlasy, že si návštěvníci tento kus pochvalují. Celkově mi Městské divadlo připadá daleko živější než dříve,“ konstatoval Pitínský, který ještě letos začne se zlínským divadlem opět spolupracovat.

Společně probrali také témata, která aktuálně hýbají městem. Pitínský vyjádřil naději, že se novému vedení radnice podaří uskutečnit avizované plány, například oživit centrum Zlína nebo zvýšit úroveň trhů Pod kaštany. Ocenil také postavení Kongresového centra. „Jde o výjimečný počin, je to nádherné architektonické dílo. Doufám, že se mi ho podaří brzy navštívit,“ sdělil režisér.

Jan Antonín Pitínský, vlastním jménem Zdeněk Petrželka, se narodil 30. října ve Zlíně. Spolupracoval s celou řadou významných scén, například s pražským Národním divadlem, Divadlem Na zábradlí, Dejvickým divadlem nebo uherskohradišťským Slováckým divadlem. Je několikanásobným držitelem prestižní Ceny Alfréda Radoka, v říjnu roku 2007 obdržel cenu Ministerstva kultury České republiky. Pitínský je také básníkem, spisovatelem a dramatikem.

Ocenění primátora Miroslav Adámek udělil podruhé, prvním držitelem se stal bývalý dlouholetý ředitel ředitel Zoo Zlín Ivo Klika.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x