Mistrovství světa v hokeji se bude na Slovensku hrát s puky z Valašska

VSETÍN - Hokejové mistrovství světa, které se uskuteční na Slovensku, se bude hrát s puky z valašské obce Kateřinice. Tamní firma Gufex speciálně pro mistrovství vyrobí asi dva tisíce kusů puků, agentuře Mediafax to ve středu řekla spolumajitelka a jednatelka firmy Michaela Bravencová.

Zatím jsou na světě jen vzorky, se samotnou výrobou puků se začne na přelomu března a dubna. „Na puku nebudou chybět slovenské národní barvy a symbol zkřížených hokejek,“ poznamenala Bravencová. Z druhé strany pak bude klasický znak Mezinárodní hokejové federace.

Firma z Kateřinic už s Mezinárodní hokejovou federací spolupracuje několik let, poprvé s ní uzavřela kontrakt v roce 1999. „Licenci získáváme vždy na čtyři roky a zatím jsme jediným dodavatelem puků pro všechna hokejová mistrovství. Naposledy jsme licenci získali loni,“ dodala Bravencová.

Puky z posledního mistrovství světa v hokeji v Německu přinesly Čechům zlatý kov. „Takový úspěch nás samozřejmě těší a budeme doufat, že i letos naše puky pomohou českým hráčům k úspěchu ve hře,“ dodala Bravencová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x