Doplněno: V buchlovských kopcích shořel autobus

BUCHLOVICE - (Zprávu jsme aktualizovali ve 2., 3. a 4. odstavci). Rozsáhlý požár zachvátil ve středu odpoledne autobus na hlavním silničním tahu I/50 v buchlovských kopcích na Uherskohradišťsku. Agentuře Mediafax to řekl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Podle dostupných informací cestovali v autobuse hokejisté z Brna. Stačili včas vystoupit, nikdo neutrpěl zranění. Mluvčí krajské záchranky Petr Olšan agentuře Mediafax sdělil, že sanitky ani nebyly na místo vyslány. Sportovcům se podařilo zachránit i hokejovou výstroj. V autobuse cestovalo asi 12 mladých hráčů s rodiči, trenéry a doprovodem. Celkem ve vozidle jelo 17 lidí.

Hořící autobus odstavil jeho řidič několik set metrů za odbočkou na hrad Buchlov, a to ve směru na Brno. Mohutný požár bylo vidět už z dálky. „Plameny zachvátily celý autobus. Na místě jsou hasiči z Uherského Hradiště i dobrovolníci z Buchlovic. Velitel si nechal poslat ještě posilovou cisternu,“ doplnil Mitáček. Krátce po 15. hodině se podařilo požár lokalizovat.

Vyšetřovatel hasičů z Uherského Hradiště bude zjišťovat příčinu ničivé události. „Podle předběžných odhadů může způsobená škoda dosáhnout jednoho milionu korun,“ dodal Mitáček.

Zásah hasičů si vyžádal i úplnou uzavírku silnice, později začali policisté řídit dopravu kyvadlově. Agentuře Mediafax to uvedl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Naposledy hořel autobus v buchlovských kopcích 17. prosince loňského roku, oheň vznikl v motorovém prostoru. Ve voze tehdy cestovalo 40 lidí, nikdo nebyl zraněn.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x