Uherskohradišťští policisté kontrolovali kamiony, zadrželi hledaného muže ze Slovenska

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Dvě policejní hlídky kontrolují po celý čtvrtek mezinárodní dopravu na tranzitní silnici I/50 v Míkovicích na Uherskohradišťsku. Policejní mluvčí Aleš Mergental agentuře Mediafax řekl, že se podařilo zadržet mezinárodně hledaného muže a řidiče kamionu, který nedodržoval bezpečnostní přestávky.

„Z průběžných výsledků zatím mohu prozradit, že se hlídkám podařilo zadržet mezinárodně hledaného Slováka. Jel jako spolujezdec v jedné dodávce a neměl u sebe doklady. Vyšetřování ukázalo, že je na schengenském seznamu hledaných osob,“ uvedl Mergental.

V síti policistů skončil i český řidič kamionu, který nedodržoval bezpečnostní přestávky a neoprávněně manipuloval s tachografem. „Kauce se v takových případech uděluje jen zahraničním řidičům. Tento případ proto bude posuzován ve správním řízení. Řidiče ohlásíme na Městský úřad v Uherském Hradišti a jeho zaměstnavatele na Krajský úřad Zlínského kraje. Dopravci hrozí pokuta až do výše půl milionu korun,“ doplnil Mergental.

Na Uherskohradišťsku se nejedná o první letošní akci zaměřenou na kontrolu mezinárodní dopravy. Za leden a únor letošního roku už dopravní policisté zkontrolovali v regionu kolem 330 řidičů kamionů. Celkem 36 z nich se dopustilo nějakého prohřešku, sedm bylo z České republiky a 29 šoférů pocházelo ze zemí Evropské unie a dalších států. Policisté během obou měsíců uložili 29 řidičům kauce v celkové výši téměř tři čtvrtě milionu korun. Celkové výsledky čtvrteční kontroly budou známy až v pátek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x