Opilý řidič ze Vsetínska chtěl uplatit policisty, nabízel jim 100 tisíc a ještě dřevo

VSETÍN - Až šest let vězení hrozí řidiči ze Vsetínska (39), kterého přistihli policisté za volantem Škody Favorit opilého. Policejní mluvčí Lenka Javorová ve čtvrtek agentuře Mediafax řekla, že se pokusil uplatit policejní hlídku, aby mu ponechala řidičák a jeho jízdu pod vlivem alkoholu neřešila.

Na podnapilého šoféra narazili policisté ve vsetínské místní části Rokytnice. Nadýchal více než dvě promile alkoholu.

Policisté řidiče zadrželi, odebrali mu řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Muž si vozidlo uzamknul a odjel s policisty na služebnu. „Na obvodním oddělení policie začal řidič naznačovat, že by se s hlídkou mohl domluvit na nějakém řešení, které by bylo pro obě strany výhodné. Kolegové tomu nevěnovali pozornost. Při převozu řidiče do nemocnice na odběr krve a poté i v nemocnici začal řidič dvoučlenné policejní hlídce nabízet nejprve 50 a později 100 tisíc korun a dřevo k tomu, když mu vrátí řidičský průkaz a nebudou jízdu pod vlivem alkoholu řešit,“ poznamenala Javorková.

Policisté sice muže upozornili, že se podplácením může dopouštět trestného jednání. Řidiči to ale nevadilo, největší obavy měl z toho, že přijde o řidičský průkaz, který potřebuje k výkonu povolání. „Muž nakonec skončil v policejní cele a kriminalista mu sdělil obvinění z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a zločinu podplácení s trestní sazbou do šesti let,“ dodala Javorková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x