Valašskomeziříčská radnice podpoří Muzeum Valašska 100 tisíci korunami

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčští zastupitelé se ve čtvrtek rozhodli poskytnout Muzeu regionu Valašsko 100 tisíc korun. Agentuře Mediafax to sdělila Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Peníze budou vynaloženy na až 10 vstupů zdarma pro občany města v rámci pořádání různých akcí, dále na až 20 nájmů sálu a prostor pro akce města, Kulturního zařízení či městských organizací, slevy ze vstupného pro školy a školky a také na úpravy expozic, interaktivní prvky a akce v muzeu.

„Jsme si vědomi toho, že požadovaná částka není malá, ale věříme, že efekt pro občany města z takto vynaložených prostředků bude velký – bude lépe využit areál zámku a parku. Zámek a zámecký park se stane ještě atraktivnější a dostupnější pro školy a občany města,“ řekl ředitel muzea Milan Půček.

Podle starosty Valašského Meziříčí Jiřího Částečky (ODS) se díky úzké spolupráci podařilo loni uspořádat na zámku a v parku řadu akcí. „To vše vedlo k výraznému zvýšení návštěvnosti, jak ze strany občanů města, tak turistů. V roce 2009 navštívilo zámek Kinských 9058 lidí, v roce 2010 to již bylo o 177,4 procenta více než v předchozím roce, konkrétně 16 072 návštěvníků,“ doplnil ředitel muzea.

--> --> --> --> -->