Doplněno: Ve Zlíně při hokejovém čtvrtfinále zkolaboval divák, duel dál pokračuje

ZLÍN - (Zprávu jsme aktualizovali a rozšířili o vyjádření lékaře zlínského celku Jiřího Gaťka ve čtvrtém odstavci.) Úvodní třetinu prvního duelu čtvrtfinále Česká pojišťovna play-off Tipsport extraligy hokejisté Zlína a Pardubic nedohráli. Zápas byl v čase 18:47 přerušen kvůli kolapsu jednoho z fanoušků a pokračoval až po úpravě ledu, hned poté začala druhá dvacetiminutovka.

Hokejový fanoušek zkolaboval v 19. minutě v době, kdy hráli hosté přesilovku při vyloučení Ondráčka. Na dramatickou situaci upozornili příznivci, kteří stáli na tribuně naproti střídačkám bezprostředně u postiženého fandy.

Lékař zlínského celku Jiří Gatěk okamžitě zareagoval na nečekanou situaci a za pomoci obránce Hamrlíka se přes šířku ledu dostal ke kolabujícímu fanouškovi. Vzápětí na místo dorazili i pracovníci rychlé záchranné služby. Lékařský zásah se vydařil a ošetřený divák odešel z hlediště po svých.

„Myslím, že to dopadlo dobře. Ten pán se léčí na vysoký tlak, měl poruchy srdečního rytmu a ztratil vědomí, ale když jsem se k němu dostal, byl už při vědomí. Byli u něj rychle i záchranáři, kteří ho odvezli do nemocnice na pozorování. Podle mě to nebude vážné,“ tvrdil Gatěk.

V době přerušení utkání vedly Pardubice na zlínském stadionu Luďka Čajky 1:0 díky trefě útočníka Daniela Rákose, který se prosadil ve třetí minutě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x