Slovenský útočník Bartek potvrdil v úvodním čtvrtfinále roli nejproduktivnějšího hráče Pardubic

ZLÍN - Hokejisté Pardubic vstoupili ve čtvrtek vítězně do čtvrtfinálové série Česká pojišťovna play-off Tipsport extraligy, když na ledě Zlína vyhráli 4:3 po prodloužení. Klíčovou branku vstřelil útočník Martin Bartek, který byl v základní části nejproduktivnějším hráčem Východočechů.

Chvíle slovenského forvarda, který kdysi epizodně ve Zlíně působil, přišly i na stadionu Luďka Čajky. Rozhodující střele zápasu předcházelo špatné střídání domácích, po kterém musel mladý bek Martin Matějíček hasit nebezpečí jen za pomoci nedovoleného zákroku, a hosté v početní výhodě udeřili.

„Už předtím jsme sehráli nacvičený signál a málem z toho byl gól, ale gólman Duba ještě stačil zasáhnout. Poprvé jsem střílel dolů, tak jsem to ve druhém případě vypálil nahoru a naštěstí to vyšlo,“ usmíval se hrdina úvodního čtvrtfinále Bartek, který si kromě gólu připsal i asistenci. Stejně bohaté konto měl i jeho kolega z útoku Radovan Somík, který shodou okolností také před lety oblékal dres Zlína.

Východočeši vyhráli na ledě Moravanů potřetí v sezoně, i když ve druhé třetině přišli během necelých čtyř minut v oslabeních o dvoubrankový náskok a sami potom dotahovali ztrátu. „Musíme být disciplinovanější, protože soupeř má jedny z nejlepších přesilovek v lize, což dneska potvrdil. Bude to ještě pořádný boj jako po fyzické, tak po psychické stránce,“ mínil Bartek.

Zlínští si mohli po skončení vyčítat, jak sami přihráli svému sokovi početní výhodu čtyři na tři a vzápětí vítězství. „Chybu při střídání beru na sebe. Jako levý bek jsem utekl z ledu dřív, než jsem měl. Ale už se to bohužel nedá vrátit,“ kál se obránce Lukáš Galvas, který se mohl stát zlínským mužem zápasu.

Jeho dvě přesilovkové trefy však po zbytečné chybě v závěru Zlínu nepomohly. „Škoda, že jsme po otočení výsledku na 3:2 delší dobu neudrželi vedení. Po vyrovnání nyli hosté o něco aktivnější. My jsme se snažili neudělat hloupou chybu a faulovat, což se ale nakonec stalo. Je to velká škoda,“ litoval Galvas.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x