Valašskomeziříčská radnice se rozhodla podpořit sociálně zdravotní organizace

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčští zastupitelé schválili dvěma sociálně zdravotním zařízením finanční příspěvek v celkové výši 99 tisíc korun. Agentuře Mediafax to oznámila Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Částku 50 tisíc korun obdržela obecně prospěšná společnost K2 Valašské Meziříčí a o 1000 korun méně získalo Sjednocené organizaci nevidomých a slabozrakých ČR.

„Z rozpočtu města je možné v rámci druhého kola grantového programu v oblasti sociálních a zdravotních služeb a podpory zdraví ještě rozdělit částku ve výši 191 tisíc korun. Výzva pro toto druhé kolo by měla být vyhlášena v průběhu měsíce dubna. Organizace pak budou moci své žádosti zasílat do konce měsíce května letošního roku,“ doplnila referentka odboru sociálních věcí Sylva Králová.

Dvěma žadatelům byla požadovaná částka zamítnuta. „Žádost Modrého kříže s poradnou v našem městě nesplňovala všechny formální náležitosti, proto jim bylo doporučeno dokumenty dopracovat a zaslat žádost do druhého kola,“ vysvětlila místostarostka Dagmar Lacinová (ČSSD). Druhé organizaci, Sdružení pacientů proti chronické obstrukční plicní nemoci, nebyla přisouzena částka ve výši 9500 korun na ozdravný pobyt pro jednoho z jejich členů. Důvodem byla zejména skutečnost, že se nejedná o člověka, který by patřil do kategorie občanů s velmi nízkými příjmy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x