Uherskohradišťským policistům se podařilo objasnit všechny letošní krádeže měděných svodů

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherskohradišťští policisté objasnili v letošním roce zatím veškeré krádeže měděných svodů. Agenturu Mediafax o tom v pátek informoval policejní mluvčí Aleš Mergental s tím, že v policejní síti nově uvízli další dva zloději.

Policisté dopadli mladého muže ze Strání (27), který má na svědomí 20 objektů, ze kterých odcizil měděné svody. Okapy strhával z domů ve Strání, Dolním Němčí, Huštěnovicích, Podolí, Ostrožské Nové Vsi, Boršicích u Blatnice, Vlčnově i v Hluku. V Dolním Němčí a v Ostrožské Nové Vsi strhl měděné svody i z kostela a kapličky. Celkově ukradl přes 90 metrů měděných okapů v hodnotě přes 50 tisíc korun. Navíc ve Veletinách ještě ukradl z dílny roli měděného plechu. Teď lapkovi hrozí až pětileté vězení.

Policejní hlídka přistihla počátkem března také dalšího zloděje (28) měděných rýn. Podezřelý muž tlačil poblíž supermarketu ve Starém Městě před sebou vozíček naložený měděným plechem. Později našli policisté i další zničené ukradené měděné okapy připravené k výkupu do sběrny. Zloděj je strhl z restaurace v Uherském Hradišti.

Už před časem policie zadržela jiného zloděje měděných svodů, devatenáctiletého mladíka. Ten odcizil ze čtyř rodinných domů v Uherském Hradišti a jednoho kostela ve Starém Městě svody, které pak prodával ve sběrně v Kunovicích. Způsobil škodu za 100 tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x