Zlín navštíví Kudykam is Michalem Horáčkem

ZLÍN - Koncertní verzi úspěšného lyrikálu Kudykam textaře Michala Horáčka budou mít možnost vidět a hlavně slyšet i zlínští diváci.

V neděli 8. května se v Kongresovém centru Zlín představí koncertní verze lyrikálu Kudykam, v níž vystoupí všechny postavy v podání známých představitelů hlavních rolí. Party ústřední postavy Kudykama zazpívá Csongor Kassai, dále vystoupí představitelé zásadních rolí lyrikálu Ondřej Ruml, Lucia Šoralová, František Segrado, Gustav Řezníček, koncertem bude provázet sám autor Michal Horáček a o hudební doprovod se postará Ondřej Brzobohatý se svojí kapelou.

Vstupenky na zlínský koncert jsou již v prodeji v prodejní síti Ticketpro.

Kudykam, příběh Michala Horáčka o 2009 verších a s hudbou Petra Hapky, provází mnoho poprvé. Poprvé v historii své spolupráce si oba mistři českého šansonu vytkli tak náročný cíl, jakým je vytvoření velkého divadelního příběhu. Poprvé zazněly jejich písně živě a před živým publikem. Poprvé ve Zlíně se představí „koncertní verze“ Kudykama, tedy ne celý divadelní tvar, ale koncert s písněmi z příběhu interpretovanými samotnými představiteli hlavních rolí.

Premiéra lyrikálu se uskutečnila 21. října 2009. Od té doby ve Státní opeře Praha zaznamenal Kudykam celkem 77 repríz s celkovým počtem přibližně 65.000 návštěvníků. Již necelý měsíc od premiéry Hapka a Horáček převzali platinovou desku za prodej zhruba 17.000 nosičů s písněmi z divadelní hry. Poslední pražské představení se uskutečnilo 16. ledna tohoto roku, v současné době se Kudykam stěhuje do Janáčkova divadla v Brně, kde bude uváděn od června. Zlínský koncert bude tedy i malou pozvánkou na kompletní muzikál v moravské metropoli.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x