Fotbalisté Zlína chtějí s kanonýrem Kroupou postoupit do první ligy

ZLÍN - Druholigoví fotbalisté Tescomy Zlín budou mít na jaře jediný cíl, kterým je postup do nejvyšší soutěže. Na páteční tiskové konferenci to prohlásil místopředseda klubového představenstva a první místopředseda ČMFS Dalibor Kučera.

„Věříme, že nás čeká část soutěže, která vyvrcholí postupem Zlína do první ligy. Vzhledem ke kvalitě stadionu, kádru, jeho zkušeností a postavení v rozehrané soutěži, by bylo zbabělé, kdybychom se schovali před tímto úkolem a nepokusili se postoupit do první ligy,“ prohlásil Kučera. „Ale postup není otázkou života a smrti. Byl by to však krásný dárek pro diváky, jichž máme nejvíce v druhé lize, i pro naše sponzory,“ dodal.

K vytouženému návratu mezi tuzemskou elitu má Tescomě pomoci útočník Karel Kroupa, který strávil podzim na hostování v Ružomberku a v minulé sezoně byl nejlepším střelcem druhé ligy. Další posilou je gólman Kořínek, který se vrátil k fotbalu po pauze zaviněné zraněním zad a měl by jaro začít jako jednička. „Příchod těchto hráčů jsem přivítal, protože s nimi jsme získali do kádru zkušenosti,“ řekl zlínský trenér Marek Kalivoda.

Radost mu ale neudělal obránce či defenzivní Lubomír Kubica, který ještě neměl podepsanou smlouvu ve Zlíně a na poslední chvíli dal přednost nabídce z Běloruska. „V tomto případě bych nepoužil tak silný výraz jako podraz. Horší by bylo, kdyby měl už u nás podepsaný kontrakt a pak se tady necítil dobře kvůli tomu, že nemohl odejít. Kubica neprodělal celou zimní přípravu, takže jsme zkoušeli jiné varianty a jsme na to připraveni,“ tvrdil Kalivoda.

„Už dříve jsme říkali, že za Zlín budou hrát jen ti, kteří chtějí. Kubica se rozhodl pro jinou variantu a tím nám ukázal, jak na tom je. Možná už v příštím týdnu za něj přivedeme náhradu,“ prozradil Kučera.

Zlínští fotbalisté absolvovali zimní přípravu v domácích podmínkách a zvládli i soustředění v nedalekých Luhačovicích. Nejlepším střelcem se stal záložník Roman Dobeš, který dal pět branek. Navrátilec Kroupa se trefil čtyřikrát. „Nemá cenu přípravu hodnotit. Nás zajímá pouze ligová sezona, v ní se budou hrát ty nejdůležitější zápasy. Víme, že se od nás čeká postup a budeme se snažit tento cíl splnit. Věřím, že jsme správně načasovali formu,“ uvedl Dobeš.

Po polovině soutěže patří Zlínu šestá pozice s tříbodovým mankem na druhou Vlašim. První mistrovské utkání letošního roku odehrají svěřenci kouče Kalivody v neděli v Kladně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x