Zlín hraje zákeřně, postěžoval si pardubický gólman Růžička, jehož údajně zasáhla láhev do hlavy

ZLÍN - Gólman pardubických hokejistů Martin Růžička si po druhém vítězství ve čtvrtfinále Česká pojišťovna play-off Tipsport extraligy na ledě Zlína jen chvíli vychutnával slastné pocity. Poté už myslel na další utkání, v rozhovoru s novináři si také postěžoval na hru protivníka i chování fanoušků.

Růžičkovi se především nelíbil atak útočníka Důrase, který jej trefil za pardubickou bránou. „Bylo to docela hnusné a určitě úmyslné. Zlín hraje zákeřně, ale asi to jeho hráči mají dané a musejí to dělat. Snaží se mě hodně rozhodit, píchají do mě na brankovišti. Tohle by měli víc hlídat rozhodčí,“ mínil gólman Východočechů, který si postěžoval i na chování zlínských fanoušků. „Hodili po mně flašku a trefili mě do hlavy. Naštěstí tak šikovně do zátylku, že nemám žádný šrám,“ tvrdil Růžička.

Příznivci Pardubic často vyvolávali jeho jméno, ovšem hostující jednička mezi třemi tyčemi se nevyhnula zaváhání. V závěru úvodní třetiny si Růžička srazil Finsterleho nahození do vlastní sítě. „Pravý betonem jsem si to hodil za sebe. Byla to škoda,“ litoval. Naopak velebit mohli Pardubičtí svého gólmana v polovině utkání, kdy lapil tutovku Ondráčka. „Ani nevím, kde se ten puk vzal. Skočil jsem tam a šlo to nakonec do mě, „ popisoval Růžička. „Byl to hodně důležitý zákrok, protože hned z protiútoku jsme dali na 3:1, což nám moc pomohlo,“ dodal.

Gólman úřadujících mistrů nechtěl odhadovat, jak by mohly vypadat další čtvrtfinálové duely na východě Čech. „Teď to vůbec neřešíme. Čekají nás dva tréninky a v pondělí další zápas, který bude úplně jiný než ten dnešní,“ mínil Růžička.

Hokejistům Zlína nepomohl k vyrovnání série ani primátor Miroslav Adámek na střídačce, kde se po letech opět objevil v roli týmového lékaře. Soupeř šel opět rychle do vedení, které ještě v úvodní části navýšil. „Musíme zlepšit starty do utkání. Chtěli jsme začít lépe než ve čtvrtek, ale první přesilovka a inkasovaný gól otupil náš nástup. Pak jsme museli útočit, tlačit se před branku Pardubic a to stojí síly,“ poznamenal zlínský kapitán Jaroslav Balaštík.

Jeho celek v této sezoně v základní části dvakrát na ledě protivníka uspěl, což si Moravané velmi dobře uvědomují a doufají, že na to naváží i v play-off. „Sérii jsme si představovali jinak, ale máme dva dny na to, abychom se restartovali. V pondělí musíme být lepší my. Stále je reálné porazit Pardubice čtyřikrát. Bude to těžké, ovšem naděje umírá poslední,“ neztrácel víru vůdce Zlína.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x