Zlínské divadlo uvede premiéru inscenace Kočičí hra

ZLÍN - Městské divadlo Zlín uvede v sobotu premiéru inscenace Kočičí hra v režii Jakuba Nvoty. Agentuře Mediafax to řekla mluvčí divadla Hana Šmardová.

Kočičí hra maďarského dramatika Istvána Örkényho, hořká komedie o naději, odvaze, chuti do života a potřebě lásky a citu v každém věku, je jednou z nejslavnějších her druhé poloviny 20. století a je především východiskem pro herecký koncert zkušených hereček. Kočičí hra existuje ve třech podobách, jako filmový scénář, jako román i jako divadelní hra. Byla přeložena do mnoha jazyků a o její výjimečnosti svědčí i fakt, že na jevišti Národního divadla v Praze zaznamenala inscenace s Danou Medřickou v hlavní roli 403 repríz. V Městském divadle Zlín čeká herecký koncert Milenu Marcilisovou a Janu Tomečkovou. Premiéra je naplánována na 19. hodinu ve Velkém sále.

Příběh pojednává o dvou stárnoucích sestrách, jedna žije v socialistickém Maďarsku, druhá emigrovala do Německa. Spojují je vzájemné dopisy.

Podle režiséra inscenace Jakuba Nvoty patří István Örkény k nejvýraznějším dramatikům, kteří pokrývali specifickou oblast středoevropského prostoru.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x