Fotbalisté Slovácka šťastně remizovali s vedoucí Plzní

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Slovácka remizovali v sobotním utkání 19. kola Gambrinus ligy na vlastním stadionu s Plzní 2:2. Lídr soutěže sice od první minuty vedl, ale domácí skóre otočili, Západočechům zajistil alespoň bod v 83. minutě Petr Jiráček.

Plzni chyběl záložník Petržela, kterému disciplinární komise dočasně zastavila činnost za šlápnutí na hradeckého Poděbradského, ale Západočeši se s jeho absencí v úvodu vypořádali velmi dobře. Po trestném kopu Horvátha a hlavičce Limberského se ještě v první minutě dostal k míči Bakoš a nepříliš prudkou střelou zblízka mířil přesně. Stejný hráč stál na konci rychlé křídelní akce, jenže gólman Filipko jeho ránu v jasné pozici stačil vytěsnit nad břevno. Podobný zásah si připsal i o chvíli později po pokusu Horvátha, který pálil nezvykle pravačkou.

Slovácko si v té době vůbec nevědělo rady s nápaditými kombinacemi Západočechů, kteří však po 20 minutách zcela polevili v nasazení i aktivitě. Domácí postupně vyrovnali hru a ve 34. minutě se dočkali vyrovnání. Na trefě Mezlíka měl podíl brankář Pavlík, který pouze vyrazil přímý kop Valenty a obránce Slovácka zamířil přesně.

Hosté dohráli první poločas v útlumu a ani po změně stran se příliš nezlepšili. Hned ve 48. minutě unikl po pravé straně Švancara a jeho parťák z útoku jen těsně minul levou tyčku Pavlíkovy brány. Přesto měli blíž ke vstřelení vedoucí branky Plzeň, když sudí Mikel nařídil po ruce Valenty pokutový kop. Rezek však nepotvrdil pozici nejlepšího střelce týmu a nechal vyniknout Filipka, který míč vyrazil. O chvíli později na sebe upozornil opět Valenta, tentokrát však mnohem pozitivněji, když napřáhl za šestnáctkou a Pavlík se natahoval zbytečně.

Západočeši zvýšili obrátky až deset minut před koncem zápasu a po akci Rezka srovnal střídající Jiráček. Závěr patřil ligovému lídrovi, který Slovácko sevřel na jeho polovině a nebezpečně hrozil. Hlavička Ďuriše však skončila těsně mimo, střelu Koláře vyrazil pohotový Filipko, takže si oba týmy rozdělily po bodu.

Gambrinus liga, 19. kolo:

1. FC Slovácko – FC Viktoria Plzeň 2:2 (1:1)

Branky: 34. R. Mezlík, 67. J. Valenta – 1. Bakoš, 83. Jiráček. Rozhodčí: Mikel – Gallo, Moudrý. ŽK: Fujerik, Kordula. J. Valenta – Rajtoral, Jiráček. Diváci: 5012.

Sestavy:
1. FC Slovácko: Filipko – Kuncl, R. Mezlík, Košút, Reinberk – Fujerik, Kordula (76. V. Valenta), Volešák, J. Valenta – Ondřejka (79. Cissé), Švancara (89. Szmek). Trenér: Miroslav Soukup.

FC Viktoria: R. Pavlík – Rajtoral, Neuwirth, Bystroň, Limberský – Ďuriš, Horváth, Trapp, Kolář, J. Rezek (90. Brezinský) – Bakoš (58. Jiráček). Trenér: Pavel Vrba.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x