Plzeňský kouč Vrba byl naštvaný na Rezka, který sebral penaltu Horváthovi a při exekuci selhal

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Plzně ztratili v sobotním utkání 19. kola Gambrinus ligy na stadionu Slovácka dva body, když jen remizovali 2:2. Hostující Jan Rezek neproměnil penaltu, v závěru sudí hostům neuznal regulérní trefu Daniela Koláře.

Západočeši začali na stadionu Miroslava Valenty skvěle a hned z první akce se dostali do vedení. Poté neproměnili další příležitosti a zvolnili tempo, čehož dokázalo Slovácko využít k vyrovnání. Klíčové okamžiky se ale zrodily ve druhé půli. Za nerozhodného stavu zahodil Rezek pokutový kop a vzápětí Valenta získal domácím náskok. „Neproměněná penalta byla klíčová. Kdybychom ji proměnili, asi bychom si odvezli tři body,“ poznamenal smutně plzeňský trenér Pavel Vrba, který byl hodně rozezlen na neúspěšného exekutora.

„V první chvíli to vypadalo, že bude kopat Horváth, ale pak měl najednou míč Rezek, tak jsem křičel, ať si to vezme Horváth, jemuž jsem v tu chvíli věřil o něco více. Rezek mě neposlech a dopadlo to špatně. Určitě to bude mít dohru,“ prohlásil naštvaný Vrba.

Spokojený mohl být s úvodem a koncem utkání, kdy jeho svěřenci soupeři příliš často nepůjčili míč. Po vyrovnání střídajícího Jiráčka dokonce Západočeši skórovali potřetí, jenže Kolářův zásah byl podle asistenta rozhodčího Moudrého z ofsajdové pozice, což ovšem vyvrátil televizní záznam. „Bohužel nám neuznali regulérní gól, ale k rozhodčím se vyjadřovat nebudu. Nechci jet ve čtvrtek do Prahy. Ať jejich výkon hodnotí kompetentní lidé, já jím rozhodně nejsem,“ uvedl kouč hostů.

Dělbů bodů považoval Vrba za zaslouženou. „Jen mě mrzí, že máme situace na to, abychom rozhodli, a nepodaří se nám to naší vinou nebo někoho jiného. V závěru jsme měli spoustu šancí, ale neměli jsme štěstí, kterému jsme ani nešli naproti. Proto jsme ztratili dva body,“ mínil trenér Západočechů.

Plzeň má nyní na Spartu pětibodový náskok, a pokud Pražané v neděli porazí Příbram, utkají se dva nejlepší celky v přímém souboji o první místo. „Doufám, že to bude krásný zápas a věřím, že jsme schopní válčit o titul až do konce. Budeme stavět na dnešním závěru, kdy se morálka ukázala jako velice silná,“ pravil Vrba, jenž bude postrádat vykartovaného Jiráčka. Ten dostal napomenutí za nafilmovaný pád v pokutovém území.

Domácí trenér Miroslav Soukup nemohl pochopit, proč jeho celek vstoupil do utkání naprosto nekoncentrovaně a v úvodní dvacetiminutovce nebyl rovnocenným konkurentem. „Začali jsme hrozně. Tlak Plzně byl obrovský a mohli jsme prohrávat větším rozdílem,“ uvedl Soukup. „Potom ale přišla pasáž, za kterou musím hráče pochválit. Začali se osmělovat i ve druhém poločase jsme pokračovali ve zlepšení hře. Ale mrzí mě, že jsme závěr neuhráli lepším způsobem. Přežili jsme penaltu a šli do vedení. Ale naši hru ovlivnila nucená střídání. Netušil jsem, že se změny tolik projeví,“ přiznal kouč Slovácka.

Kvůli žaludečním potížím stáhnout kapitána Kordulu i nakopnutého útočníka Ondřejku. „Potom to už bylo z naší strany čekání na gól. Z toho pohledu je získaný bod víc než zlatý,“ mínil Soukup.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x