Tohle by se stávat nemělo, zlobil se plzeňský záložník Kolář, jemuž sudí neuznal regulérní gól

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V minulém kole zajistil Daniel Kolář fotbalistům Plzně těsnou výhru 2:1 nad Hradcem Králové. V sobotním utkání 19. kola Gambrinus ligy na stadionu Slovácka mohl být opět hrdinou, jenže za stavu 2:2 mu v 86. minutě sudí neuznal regulérní gól kvůli údajnému ofsajdu.

„Soustředil jsem se na to, abych nestál za posledním hráče Slovácka a abych dal gól. To se mi povedlo a mám zprávy, že to ofsajd nebyl, takže branka měla platit. Pokud to tak opravdu je, tak je to obrovská chyba a tohle by se stávat nemělo,“ neskrýval rozladění Kolář.

Plzeňští přišli na stadionu Slovácka o dva body nejen kvůli chybnému verdiktu asistenta rozhodčího Moudrého, ale také kvůli Janu Rezkovi, který za stavu 1:1 neproměnil penaltu. „Kopl jsem to strašidelně,“ přiznal Rezek, který rozčílil kouče Pavla Vrbu. Ten před rozehráním pokutového kopu u postranní čáry ukazoval, aby střílel Horváth, jenže Rezek na jeho výzvu nereagoval. „Trenéra jsem neslyšel, až kluci v kabině mi říkali, že něco křičel. Na penaltu jsme určení čtyři a většinou jde ten, kdo si víc věří. Já si věřil, ale nezvládl jsem to,“ kál se ofenzivní fotbalista, který v Uherském Hradišti nerozšířil své desetibrankové konto.

„Neproměněná penalta byla jednoznačně klíčovým momentem. Dostali jsme hned gól na 1:2 a museli jsme otevřít hru. Vyrovnali jsme a dali regulérní gól, ale je bohužel už druhý gól, který nás stál v této sezoně tři body. Ale hlavní chyba je ve mně. Cítím se nejvíc provinile. Už v prvním poločase jsem trefil břevno. Měli jsme tady určitě vyhrát, protože jsme byli jasně lepší,“ prohlásil Rezek.

Oslavovaným hrdinou Slovácka byl v 65. minutě slovenský gólman Miroslav Filipko. Tradiční opora týmu trenéra Miroslava Soukupa těžila při Rezkově penaltě z pečlivé přípravy trenéra brankářů Martina Juřičky. „Díky němu jsem věděl, že Rezek kope po levé ruce, tak jsem tam šel téměř najisto. Kdyby střílel Horváth, musel bych se rozhodnout podle momentální situace, protože tento hráč je nevyzpytatelný. Pokaždé to dává jinam,“ uvedl Filipko.

Po Rezkově kolapsu poslal Slovácko do vedení záložník Jiří Valenta, který měl na svědomí pokutový kop, když ho míč zasáhl do ruky. „Šel jsem do souboje s Kolářem a cítil jsem, že mi to spadlo na ruku. Naštěstí Mira Filipko penaltu chytil. Díky němu máme bod,“ schválil Valenta svého gólmana.

Kromě penaltového zákroku jej sudí Mikel potrestal i žlutou kartou. „To mě nabudilo. V duchu jsem si řekl, že dám gól. To jsem ale netušil, že to bude tak brzy,“ usmíval se hráč Slovácka, který překonal brankáře Pavlíka přízemní střelou za hranicí šestnáctky. „Ani jsem neviděl, kde stojí gólman, snažil jsem se mířit na zadní tyčku. Trenér říká, že brankář vždycky stojí uprostřed, ať se na něj ani nedívám,“ prozradil Valenta.

Slovácko vytěžilo z úvodních dvou letošních zápasů na domácí půdě pouze bod. „Je to velmi zlé. Definitivně jsme zařazeni do boje o záchranu. Chybí nám větší kvalita, zkušenost a rozvaha. Za stavu 2:1 musíme podržet balon a ne se zatáhnout. Dneska kdyby Plzeň dal do třicáté minuty na 3:0 a bylo by po zápas. Chytili jsme se náhodným gólem, do té doby jsme byli tragičtí,“ nešetřil silnými slovy gólman Filipko.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x