Zlínský kraj ukončil projekt zaměřený na rozvoj svých zaměstnanců

ZLÍN - Zlínský kraj ukončil projekt Spolupráce krajů na rozvoji zaměstnanců, na kterém se podílel společně s Trenčianským samosprávnym krajom. Agenturu Mediafax o tom informovala mluvčí Zlínského kraje Gabriela Dvorníková.

Projekt byl určený pro manažery a zaměstnance organizací, které tyto dva kraje zřizují. Během projektu se uskutečnilo 13 workshopů v oblastech řízení lidských zdrojů, projektového řízení a komunikačních dovedností, kterých se zúčastnilo celkem 192 lidí.

Projekt byl pro jeho účastníky dle jejich vlastních slov přínosný zejména v tom, že v jeho průběhu získali nové cenné informace a poznatky a rozšířili si tak dosavadní pohled na specifické pracovní oblasti. Praktické nácviky některých komunikačních a manažerských technik jim zase umožnily získat nové zkušenosti a dovednosti, které je možno uplatňovat v praxi. Dalším z velkých přínosů projektu bylo setkávání zástupců organizací z mnoha oblastí, například školství, kultury, zdravotnictví, sociálních služeb a podobně. V průběhu četných diskuzí si tak účastníci měli možnost vyměnit zkušenosti s řešením mnoha problematických záležitostí, navíc v mezinárodním měřítku.

Na základě podkladů z workshopů vznikly metodické materiály – příručky dobré praxe, které shrnují odborné poznatky a informace z diskuzí a rozhovorů mezi účastníky. Prostřednictvím těchto příruček je přínos projektu rozšiřován také na ostatní zaměstnance organizací ve Zlínském a Trenčianském kraji, neboť tyto příručky poslouží jako vodítko pro zavádění žádoucích změn v organizacích.

Zlínský kraj realizoval projekt za podpory Operačního programu Přeshraniční spolupráce SR-ČR 2007-2013.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x