Knihovna ve Valašských Kloboukách pořádá rychlokurz práce na internetu

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Valašskokloboucká knihovna si v rámci kampaně Březen - měsíč čtenářů připravila pro své návštěvníky pestrý program. Agenturu Mediafax o tom informovala mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

Pravidelní návštěvníci i noví čtenáři se tak mohou vedle využití běžných knihovnických služeb zapojit třeba do některé ze zajímavých aktivit, ať už půjde o rychlokurz práce na internetu, nebo o výtvarnou dílnu věnovanou výuce pletení z pedigu.

„Po celý měsíc se u nás budou konat knihovnické lekce pro děti ze základní školy, ale také pohádková či soutěživá odpoledne pro školní družinu a děti z dětského domova. Hlavními tématy těchto setkání bude nejen seznámení s knihovnou, ale především povídání o básníku Františku Hrubínovi a tvůrci známé postavy Krtečka Zdeňku Milerovi, jejichž významná výročí si připomínáme,“ uvedla k programu pro mladší čtenáře knihovnice Ladislava Jařabová. Vedle toho jsou vyhlášeny také dvě soutěže, v jedné si děti mohou za obrázek nebo příběh vysloužit účast na Noci s Andersenem a ve druhé se mohou zapojit do společného kreslení Špalíčku strašidel a pohádkových bytostí.

Nabídka pro dospělé obsahuje například Malou školu internetu, tedy krátký bezplatný kurz pro uživatele – začátečníky. „Hodinové lekce se uskuteční ještě v termínech 11. a 18. března vždy v době od 8 do 11 hodin. Jsou věnovány všem, kteří se chtějí zdokonalit v základech i v pokročilém vyhledávání a práci s internetem. Zájemci by se měli z kapacitních důvodů na požadovaný čas předem přihlásit,“ řekla Jařabová.

Další zajímavou akcí je Předvelikonoční tvoření z pedigu, které knihovna připravuje na středu 23. března. Oddělení pro dospělé se při něm promění v košíkářskou dílnu, v níž se bude vyučovat pletení velikonočních dekorací. I zde je nutné si předem rezervovat místo, materiál bude zajištěn.

Březnové knihovnické akce doplňuje také burza vyřazených knih a časopisů nebo výstavka literárních a výtvarných dílek žáků základní školy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x