Ve Valašském Meziříčí začne jarní úklid

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Ve Valašském Meziříčí začne od pondělka tradiční jarní úklid, v rámci kterého se obyvatelé budou moci zbavit objemného, nebezpečného a biologického odpadu. Agentuře Mediafax to oznámila Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Přistavení velkoobjemových kontejnerů se bude tentokrát ve městě a jeho místních částech konat od pondělka do 17. března.

„V rámci podzimního svozu občané odložili více než 120 tun odpadu. Nejčastěji se zbavovali starého nábytku, koberců, matrací či oblečení,“ konstatovala Veronika Cíchová, mistr provozu odpadů TS Valašské Meziříčí a dodala, že v minulých letech se stávalo, že kontejnery na některých místech museli pracovníci svážet i několikrát za den.

Všechny kontejnery budou označeny cedulí s popisem určující druh odpadu, který do něj patří. „Prosíme občany o důsledné roztřídění nepotřebného materiálu. Často se stává, že lidé do něj vhodí i to, co tam nepatří,“ řekl referent odpadového hospodářství městského úřadu Michal Lysák.

Kontejnery určené pro nebezpečný odpad budou přistaveny pouze v okrajových lokalitách a to z toho důvodu, že lidé bydlící ve městě mají možnost odevzdat ledničky, baterie, vytvrzené barvy a podobně bezplatně ve sběrném dvoře v ulici Mikoláše Alše šest dní v týdnu vždy od sedmi do 17 hodin. Naopak pouze po městě budou rozvezeny kontejnery k odložení biologického odpadu. „Obyvatelé místních částí většinou vlastní zahrádky s kompostéry, bioodpad tak likvidují sami,“ vysvětlil Lysák. Pro starší občany, kteří nemají možnost odvézt odpad do sběrného dvora, nabízí společnost TS Valašské Meziříčí po dohodě centrální svoz, avšak za úplatu.

Na svoz velkoobjemového odpadu bude navazovat rajónová očista, která bude na programu od 14. do 31. března a v místních částech v období od 4. do 20. dubna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x