Valašskomeziříčská knihovna opět vyhlásí amnestii

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Městská knihovna ve Valašském Meziříčí chystá od pondělka další ze čtenářských amnestií. Agentuře Mediafax to sdělila Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

V rámci čtenářské amnestie budou moci čtenáři, kteří opomněli v termínu vrátit knihy, vše vrátit, a to bez penále. „V týdnu od pondělí 7. do 12. března budeme čtenářům promíjet poplatky za knihy, které mají doma už delší dobu, a ani přes naše výzvy je dosud nevrátili,“ doplnila zástupkyně ředitelky knihovny Pavla Holmanová.

Čtenářská amnestie, vyhlašovaná nejméně jednou ročně, má podle Holmanové svůj význam. „Máme dobré zkušenosti zejména s takzvanými nedobytnými upomínkami, kdy čtenáři dluží nějaký titul už delší dobu, ale ostýchají se ho vrátit. Vrácená kniha je pro nás cennější než šest desítek korun, které by klient zaplatil za upomínku,“ vysvětlila Holmanová. Ve stejném týdnu se budou moci zájemci přijít zdarma nově zaregistrovat. Při poslední amnestii nově vyplnilo přihlašovací formulář 89 čtenářů, z toho 32 dětí.

Třetí březnový týden, od 14. do 19. března, si budou moci klienti půjčit CD bez poplatku. Poprvé v historii knihovna vyhlásí Čtenáře roku, a to hned ve čtyřech kategoriích – dítě, mládež, dospělý a senior. „Čtenářem roku 2010 se stane ten, který si za loňský rok půjčil nejvíce knih,“ doplnila Holmanová. Slavnostní pasování se uskuteční v úterý 15. března. Dne 22. března pak uspořádá knihovna v dětském oddělení a v pobočce Vyhlídka dětskou soutěž Čtu, jak nejrychleji dovedu. Děti budou soutěžit ve čtení neznámého textu na čas.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x