Vandal poničil na vsetínském hřbitově nejméně 40 hrobů

VSETÍN - Na vsetínském hřbitově řádil o víkendu neznámý vandal, poničil nejméně 40 hrobů. Agentuře Mediafax to v pondělí řekla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Na vandalovo řádění upozornil policisty dvaapadesátiletý muž ze Vsetína. Zjistil, že z několika hrobů zmizely mosazné a měděné ozdoby jako kříže, bysty a lampy. Přivolaní policisté postupně prošli celý hřbitov a zjistili, že zloděj ukradl kovové předměty s náboženským motivem nejméně ze 40 hrobů.

„Ke krádeži mohlo dojít v době od prvního března, kdy tam byl jeden z poškozených majitelů hrobů naposledy, a bylo všechno v pořádku. Jakou výtržník či výtržníci způsobili škodu, zatím nevíme, protože neznáme doposud všechny majitele hrobů. Ty budeme kontaktovat v těchto dnech ve spolupráci se správcem vsetínského hřbitova. Škoda se však rozhodně bude pohybovat v řádech desítek tisíc korun,“ podotkla Javorková.

Policie nyní vyzývá majitele hrobů, aby navštívili vsetínský hřbitov a zjistili, jestli je hrob jejich příbuzných v pořádku. „Pokud nebude, ať se co nejdříve obrátí na obvodní oddělení policie ve Vsetíně buď osobně, nebo prostřednictvím telefonního čísla 974 680 651,“ dodala Javorková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x