Hasičská zbrojnice v Poličné se dočká rekonstrukce

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Hygienicky, prostorově i provozně nevyhovující hasičská zbrojnice ve valašskomeziříčské místní části Poličná se letos dočká opravy. Agentuře Mediafax to v pondělí oznámila Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Budova byla postavena v roce 1924 a celkové náklady na její opravu budou činit více jak 13 milionů korun. Vše bude hrazeno z městského rozpočtu.

V roce 1954 byla k hasičské zbrojnici vybudována přístavba sloužící k sušení hadic, v 80. letech byl objekt dále rozšířen o přístavbu určenou pro sociální zařízení a malou kuchyňku. „Zbrojnice v současné době slouží 108 členům sboru dobrovolných hasičů,“ doplnil vedoucí odboru komunálních služeb Václav Chajdrna. V objektu je také uskladněna potřebná technika. „Při stále narůstajících nárocích na vybavení a akceschopnost jednotky se hasiči potýkají s kritickým nedostatkem místa a zhoršujícím se, můžeme říct až havarijním stavem zbrojnice,“ dodala místostarostka města Dagmar Lacinová (ČSSD).

Zastupitelé na lednovém zasedání schválili finanční prostředky na rekonstrukci ve výši osm milionů korun. „Náš odbor radním a zastupitelům doporučil zařadit již do rozpočtu města na rok 2012 finanční prostředky na dofinancování akce v maximální výši 5,2 milionu korun,“ upřesnil Chajdrna.

Po rekonstrukci zbrojnice bude objekt sloužit také jako centrum protipovodňové ochrany. „Vodoteč Loučka linoucí se místní částí se vylévá ze svého koryta minimálně jednou ročně. Proto bychom chtěli do zbrojnice uložit protipovodňové vaky a další materiál chránící proti velké vodě,“ uzavře starosta města Jiří Částečka (ODS).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x