Pardubičtí hokejisté porazili Zlín i potřetí a jsou blízko postupu do semifinále play-off

PARDUBICE - Hokejisté Pardubic udolali v pondělním třetím utkání čtvrtfinále Česká pojišťovna play-off Tipsport extraligy doma Zlín 2:1 po samostatných nájezdech, když ten rozhodující proměnil útočník Martin Bartek. Východočeši si tak připsali třetí vítězství v sérii a jsou blízko postupu do semifinále.

Berani odcestovali na východ Čech s vědomím, že alespoň v jednom utkání musí uspět. Kouč Venera rozbil údernou elitní formaci, k Leškovi a Balaštíkovi se přesunul Rachůnek, Köhler nastupoval ve druhé formaci společně se Sýkorou a Důrasem.

„Perníkáři“ vstoupili do zápasu raketovým způsobem. Hned ve druhé minutě sice putoval na trestnou lavici Zohorna, jenže hosté v početní výhodě málem inkasovali. Útočník Kolář vybojoval puk, ujížděl sám na bránu, Duba však svůj celek ochránil od pohromy, když jeho zakončení mezi betony prohlédl.

Možnost přesilovky posléze dostali rovněž Východočeši a počínali si o poznání lépe. Nakládal předal Starému, jenž chladnokrevně prostřelil Dubu. V téže minutě mohli domácí svůj náskok dokonce navýšit. Bartek mířil do odkryté klece, Duba ale předvedl bravurní zákrok a betonem tutovku zneškodnil. Stoprocentní šanci si vypracovali také Zlínští. Holík dostal přesný pas, trestuhodně ovšem přestřelil.

„Ševci“ zlepšili ve druhé části pohyb, dobře napadali, dohrávali souboje a nakonec se dočkali i vyrovnávací trefy. Dvě minuty před druhou sirénou objel bránu Köhler, přihrál Důrasovi, který chytrou ranou z úhlu překvapil Růžičku.

V závěrečné části mohly rozhodnout oba týmy, Růžička s Dubou však byli bezchybní a zápas tak dospěl do prodloužení. V něm měli nejprve velkou příležitost Berani. Po faulu Zohorny hráli přesilovku, jenže Růžičku nepřekonali. Stejnou možnost dostali o chvíli později i Pardubičtí. Soupeře zamkli v obranném pásmu, Duba ovšem předvedl několik skvělých zásahů a vítěze tak nakonec musely určit až samostatné nájezdy. Ty rozhodl ve třetí sérii ve prospěch Pardubic slovenský útočník Bartek, jenž švihem k tyči rozvlnil síť, a protože na druhé straně nebyl úspěšný Hamrlík, mohli se domácí radovat z patnáctého vítězství v play-off v řadě.

Čtvrtfinále Česká pojišťovna play-off Tipsport extraliga ledního hokeje – 3. zápas:

HC Eaton Pardubice – PSG Zlín 2:1 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 – 0:0)

Branky: 6. Starý (Nakládal, F. Kaberle), rozh. nájezd Bartek – 39. Důras (Köhler). Rozhodčí: Homola, Šír – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. Diváci: 10 057. Stav série 3:0.

Sestavy:
HC Eaton Pardubice: M. Růžička – Nakládal, F. Kaberle, Píša, Kočí, Jillson, Mezei, M. Drtina, Jan Kolář II – Jan Kolář I, Koukal, Starý – Bartek, Nahodil, Somík – Kůrka, Zohorna, Rákos – Pineault, Radil, Buchtele. Trenéři: Josef Jandač a Pavel Hynek.

PSG Zlín: Duba – M. Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Matějíček, Lučka, Řezníček, Malinský – Balaštík, Leška, I. Rachůnek – Důras, T. Sýkora, Köhler – Finsterle, Balán, Sivák – Holík, Roman Vlach, Ondráček. Trenéři: Zdeněk Venera a Rostislav Vlach.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x