Zloděj vrátil ve Vsetíně po pěti měsících lup

VSETÍN - Zřejmě svědomí se hnulo v neznámém zloději, který před pěti měsíci ukradl v Bobrkách na okraji Vsetína informační ceduli, která informuje cyklisty o stezkách podél řeky Bečvy. Ceduli totiž opět namontoval na stejné místo, agentuře Mediafax to v úterý řekla mluvčí vsetínské radnice Marie Šidlová.

Vsetínské radnici tak svědomitý zloděj ušetřil tisíce korun, které by město muselo vydat za pořízení nové cedule. „Jedná se o totožnou tabuli, kterou město nainstalovalo na odpočívadle vloni v září. Je na ní vidět, že byla přemísťovaná. Zloděj se zachoval vskutku kuriózně,“ poznamenala zastupující tajemnice městského úřadu Jana Matochová.

Informační cedule jsou součástí odpočívadla, u nějž se mohou zastavit například kolaři jedoucí ze Vsetína do Valašského Meziříčí. Kromě nich ale také třeba pěší turisté nebo in-line bruslaři. Město Vsetín získalo na zbudování relaxačního místa velkou část financí z mikroprojektu dotovaného Evropskou unií. Náklady se vyšplhaly zhruba na 140 tisíc korun a radnice financovala 15 procent z celkové částky. Na podzim loňského roku tak byl na Bobrkách turistům k dispozici přístřešek s posezením i dva venkovní stoly s lavicemi.

„Nejdříve ukradl neznámý zloděj v polovině září jeden dřevěný stůl s lavicemi. Koncem září policie případ odložila. O měsíc později zmizela zmíněná informační tabule s mapou. Radnici na to upozornil telefonicky anonym. Cedule se naštěstí vrátila zpět,“ dodala Matochová s tím, že stůl a lavice bude muset město Vsetín zakoupit ze svých peněz. Je totiž povinno splňovat po dobu pěti let podmínky udržitelnosti projektu, z nějž získalo dotaci. Pořízení mobiliáře vyjde radnici na více než osm tisíc korun.

Ztrátu informační tabule už vedl městský úřad v účetnictví jako manko. Nově tedy provede změnu v účetnictví a navrácení cedule nahlásí Policii České republiky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x