Valašskokloboucké děti mohou povedeným obrázkem či příběhem získat nocleh při Noci s Andersenem

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Účast mezi nocležníky při tradiční Noci s Andersenem mohou získat děti z Valašských Klobouk, pokud dětskému oddělení místní knihovny doručí do 25. března namalovaný obrázek či napsaný příběh. Agentuře Mediafax to řekla mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

Akci pro děti připravila Městská knihovna Valašské Klobouky. „Za namalovaný obrázek nebo napsaný příběh se mohou dostat mezi nocležníky, na které 1. dubna čeká oblíbená Noc s Andersenem. Své příspěvky by měli malí čtenáři doručit dětskému oddělení knihovny nejpozději do 25. března. Pohádkové dobrodružství tím pro ně ale nekončí, zapojit se mohou i do tvorby knihy o strašidelných a tajuplných bytostech,“ podotkla knihovnice Ladislava Jařabová.

Knihovna tak chce motivovat děti, aby se ve svém volném čase věnovali tvůrčím činnostem. „Akce je určena pro děti od 2. do 5. třídy. Ty menší mohou nakreslit obrázek, od starších pak očekáváme krátké příběhy. Jejich dílka by měla být rozsahu jedné strany A4, abychom je mohli v knihovně vystavit,“ poznamenala knihovnice.

Druhou zajímavou nabídkou, kterou knihovna vyhlašuje v rámci akce Březen – měsíc čtenářů, je tvořivá soutěž pro děti i mládež s názvem Špalíček strašidel a pohádkových bytostí. Děti mohou nakreslit podle své fantazie nejrůznější postavičky, ať už strašidelné, tajuplné či kouzelné. K výtvoru by měly vždy připojit i krátký popis bytosti. „Tato dílka mohou soutěžící odevzdávat do konce letních prázdnin. Akce vyhodnotíme v říjnu v rámci Týdne knihoven a z prací připravíme výstavu. Poté budou svázány do knihy, která zůstane na dětském oddělení jako památka,“ upřesnila Jařabová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x