Čeští házenkáři nastoupí v kvalifikaci proti Norsku, vítězství je přiblíží k účasti na ME 2012

ZLÍN - Jeden z klíčových kroků při postupu na ME 2012 v Srbsku mohou udělat čeští házenkáři ve středu, kdy od 17 hodin hostí ve Zlíně celek Norska. Oba týmy zatím ani jednou nezaváhaly, odveta je čeká v neděli ve Stavangeru.

Svěřenci trenéra Martina Litpáka se začali scházet v neděli, teprve o den později však byli kvůli klubovým povinnostem některých hráčů kompletní a mohli se začít připravovat na dvojutkání s nejtěžším kvalifikačním protivníkem. Norsko jako účastník letošního světového šampionátu ve Švédsku, kde skončilo deváté, budí na straně českého mužstva respekt.

„Norský celek je plný vynikajících hráčů jako jsou brankáři Erevik a Ege, dále hráči Lund, Myrhol, Mamelund nebo Tvedten. Spoléhají se na velmi agresivní a dobrou obranu 0:6 s výborným přechodem do protiútoku i po obdržené brance. A na postavenou obranu se jim daří spolupracovat s pivoty, a to hlavně s Myrholem,“ charakterizoval protivníka Lipták.

Seveřané ale nebudou kompletní, což staví do role favorita domácí celek. „Oproti MS je v jejich nominaci určitý rozdíl, protože chybí zranění Loeke, Kjelling nebo Strand.,“ vyjmenoval slovenský kouč české reprezentace.

Lipták bude mít k dispozici nejlepšího hráče světa Filipa Jíchu, který bude mít společně s celým reprezentačním týmem ve středu podporu vyprodané zlínské haly, kde Češi nastoupili už v kvalifikačním utkání s Řeckem, které přehráli 32:20. Poslední vstupenky si fanoušci zakoupili v pondělí.

Středeční duel začíná před kamerami České televize v 17 hodin. Odveta se hraje v neděli v norském Stavangeru, kam se česká výprava přesune o den dříve. „Důležité bude první střetnutí ve Zlíně. Naším cílem je samozřejmě toto utkání vyhrát a udělat i vše pro vítězství v Norsku. Bylo by krásné dvakrát uspět, čtyři body by nám zaručily postup na mistrovství Evropy,“ zasnil se Lipták. Z každé čtyřčlenné kvalifikační skupiny si účast na závěrečném turnaji v Srbsku zajistí dva nejlepší celky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x