Čeká nás velice silný soupeř, upozorňuje před duelem s Norskem nejlepší světový házenkář Jícha

ZLÍN - Proti českým házenkářům nastoupí ve středečním kvalifikačním utkání o postup na ME 2012 reprezentace Norska, která do Zlína nepřicestovala v nejsilnějším složení. Nejlepší hráč světa a největší trumf domácího celku Filip Jícha přesto varuje před sílou protivníka.

Norsko skončilo na letošním MS ve Švédsku deváté a pochopitelně vzbuzuje v táboře domácího mužstva respekt. „Čeká nás velice těžký soupeř. Trošku mě překvapují výsledky Norska, které nejsou takové, jaké má tato země házenkáře. Měli by konkurovat týmům a pravidelně bojovat o semifinále velkého šampionátu. Musíme doufat v tom, že naše forma bude zrovna ve středu gradovat. Pak budeme mít šanci v závěrečných minutách držet vyrovnaný stav a pokusit se využít domácí prostředí a urvat dva body,“ nastínil ideální scénář Jícha, který společně s Danielem Kubešem dorazil do Zlína v pondělí ve tři hodiny v noci z Polska, kde jejich Kiel hrál zápas Ligy mistrů.Česká spojka Jícha, kterého odborníci vyhlásili nejlepším hráčem světa loňského roku, je před klíčovým kvalifikačním dvojutkáním s Norskem v tomto týdnu v psychické i fyzické pohodě. „Posledních pět týdnů sportovního života mělo stoupající tendenci,“ pochvaloval si už po příjezdu do Zlína, kde požene Čechy vyprodané hlediště.

Reprezentační házenkáři si prostředí ve zlínské sportovní hale vyzkoušeli už vloni, kdy porazili o 12 branek Řecko. „Když jsme nemohli hrát kvalifikaci kvůli rekonstrukci haly v Plzni, tak jsme rádi, že se vracíme do Zlína, kde nám lidi vytvořili výbornou kulisu. Mohli jsme se o ně hodně opřít. Chceme, aby se diváci bavili naší hrou a pak nás odměnili tím, že za námi budou stát. Společně dokážeme vytvořit tlak na Nory, s nimiž by se to mělo lámat v koncovce,“ předpokládal Jícha.

Hosté mohou mít výhodu v tom, že díky účasti na světovém šampionátu odehráli letos několik těžkých utkání, zatímco Češi absolvovali pouze krátký lednový kemp v Praze. „Zápasové zatížení by mohlo být naším handicapem. Ale pevně doufám, že když se budeme soustředit na svůj výkon, budeme schopní vyhrát,“ prohlásila opora německého Kielu.

Češi nastoupí k úvodnímu vzájemnému utkání ve středu v 17 hodin, odveta je na programu v neděli ve Stavangeru. Ze čtyřčlenné kvalifikační skupiny, v níž kromě českého celku, Norska a Řecka hraje ještě Nizozemsko, postoupí na ME 2012 v Srbsku dva nejlepší týmy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x