Kvůli sčítání lidu umožní valašskokloboucká knihovna bezplatný přístup k internetu

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Bezplatný přístup k internetu se rozhodla nabídnout obyvatelům Valašských Klobouk místní knihovna. Mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková agentuře Mediafax v úterý řekla, že nabídka souvisí se sčítáním lidu.

Sčítání lidu, domů a bytů čeká na přelomu března a dubna všechny občany České republiky. Rozhodným okamžikem, k němuž se budou vztahovat informace vyplňované do sčítacích formulářů, bude půlnoc z 25. na 26. března. Od následujícího dne až do 14. dubna budou mít lidé povinnost pravdivě vyplnit sčítací listy a zvolenou formou je odevzdat ke zpracování Českému statistickému úřadu. Vedle odeslání poštovní zásilkou a osobního předání sčítacímu komisaři bude možné vyplnit formuláře také prostřednictvím internetu. Aby této možnosti mohli využít i lidé, kteří doma připojení nemají, zajistí k tomuto účelu Městská knihovna Valašské Klobouky bezplatný přístup k internetu.

„V knihovně vyhradíme jeden počítač s připojením k internetu, který budou moci občané Valašských Klobouk a místních částí využít k online vyplnění svých údajů pro sčítání lidu. Při jejich práci bude respektováno soukromí a zachovávána diskrétní zóna tak, aby mohli nerušeně a bezpečně uvádět svá osobní data,“ sdělil ředitel Kulturního a vzdělávacího střediska Valašské Klobouky Jaroslav Baloušek.

Občané mohou tohoto způsobu online vyplnění sčítacích formulářů využívat v období od 26. března do 14. dubna ve všech pracovních dnech, a to od pondělka do čtvrtka od 8 do 13.30 hodin a poté od 13 do 17 hodin. V pátek bude počítač k dispozici od 13 do 16 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x