Otrokovická radnice podpoří gymnaziální festival i Den Salvatora

OTROKOVICE - Otrokovičtí radní schváli poskytnutí dotace ve výši 30 tisíc korun na akce Festival gymnaziálních souborů a Den Salvatora. Agentuře Mediafax to v úterý uvedla mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

Obě akce se v Otrokovicích uskuteční v průběhu měsíce dubna.

Gymnázium Otrokovice pořádá každoročně Festival gymnaziálních souborů, jehož cílem je prezentovat práci pěveckých, dramatických a tanečních skupin jak ostatním studentům, tak i široké veřejnosti. Festival se stal již tradiční akcí, letošní 42. ročník se uskuteční 14. dubna v sále Otrokovické Besedy.

Den Salvatora, který se bude konat 29. dubna v areálu Rekreační oblasti Štěrkoviště v Otrokovicích, pořádá Fakulta multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně jako jednu z doprovodných akcí udělování Ceny Salvator členům Integrovaného záchranného systému a obyvatelům Zlínského kraje za mimořádný čin při ochraně života, zdraví, majetku a bezpečnosti obyvatel kraje. Cílem akce je přiblížit návštěvníkům práci hasičů, policie a záchranné služby, naučit je zásadám první pomoci a ukázat, jak se zachovat v krizových situacích.

„Rozhodli jsme se podpořit rovnocenně každou akci částkou 15 tisíc korun. Obě se řadí mezi významné události, v rámci kterých se sjedou do Otrokovic lidé ze širokého okolí. Navíc jsou zaměřeny na mládež, kterou rozhodně chceme podporovat,“ řekl starosta města Otrokovice Jaroslav Budek (ČSSD).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x