V Luhačovicích se uskuteční festival Poselství Tibetu

LUHAČOVICE - Nově otevřený luhačovický hotel Radun připravil pro veřejnost pětidenní festival nazvaný Poselství Tibetu, který začne ve středu a potrvá do neděle. Agenturu Mediafax o tom informoval Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Podle organizátorů je záměrem festivalu připomenout si výročí krvavého potlačení tibetského povstání ve Lhase a vytvořit možnosti pro setkání lidí, kteří soucítí s touto událostí.

Pětidenní festival v hotelu Radun začíná ve středu Polévkovou vernisáží výstavy Tibet mysli, která se bude po dobu festivalu konat ve všech prostorách hotelu. Vernisáž začne v 17 hodin. Typická tibetská polévka bude pohoštěním na zahájení výstavy fotografií a mandal.

Ve čtvrtek bude v 9 hodin vyvěšena tibetská vlajka na hotelu a v 17 hodin si v Prožitkovém klubu budou moci návštěvníci zacvičit Pět Tibeťanek. O dvě hodiny později se v klubu bude promítat film Semínka Tibetu a nebude chybět ani beseda při šálku tibetského čaje. Pět Tiběťanek si budou moci zájemci zacvičit v 17 hodin i v pátek, v sobotu a v neděli.

V pátek bude od 19 hodin zahájen workshop Tibetské zpívající mísy, zaměřený na tibetské mísy a uvědomění si vlivu zvuku na lidské tělo.

V sobotu se od 19 hodin bude promítat film Poselství Tibeťanů a v neděli se lidé mohou zúčastnit sypání mandaly, které je na programu od 12 hodin.

„Po celou dobu festivalu budou na recepci hotelu k zakoupení tibetské výrobky. Jejich nákupem podpoří účastníci festivalu konkrétní tibetské rodiny, které přišly o své domovy během letních povodní v Ladaku. Výtěžek z festivalové sbírky pak bude věnován občanskému sdružení M.O.S.T., které se zaměřuje na pomoc tibetským uprchlíkům v Indii,“ dodal Urbanovský.

Permanentka pro vstup na všechny akce festivalu Poselství Tibetu v hotelu Radun stojí 200 korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x