Pardubičtí hokejisté počtvrté zdolali Zlín a postoupili do semifinále play-off

PARDUBICE - Hokejisté Pardubic porazili v úterním čtvrtém utkání čtvrtfinále Česká pojišťovna play-off Tipsport extraligy doma Zlín 6:2 a zajistili si postup do semifinále. Dvěma brankami se blýskl kapitán Koukal, vítězný gól vstřelil Somík, Východočeši si připsali 16. triumf v play-off v řadě.

Do sestavy domácího Eatonu se vrátil slovenský forvard Špirko, hostující kouč Venera nepozměnil složení útočných formací, v elitní řadě tak nastoupil s Balaštíkem a Leškou opět Rachůnek, vedle Sýkory a Důrase se znovu objevil Köhler.

Zlínští toužili prodloužit sérii a v ČEZ Areně začali lépe. Ve 13. minutě byl po krásné kombinaci blízko úspěchu Holík, Růžička však betonem šanci bravurně zneškodnil. Berani přesto skórovali jako první. V 16. minutě vybojoval puk Balán, předložil ho Finsterlemu a ten ranou k tyči rozvlnil síť. Jenže „ševci“ neudrželi těsný náskok ani do první sirény. Osmadvacet sekund před přestávkou se kotouč odrazil až ke Kolářovi a ten vymetl šibenici Dubovy klece.

Stejný časový úsek pak stačil Východočechům ve druhé třetině k otočení stavu. Koukal si vyměnil puk s Kolářem a do poloodkryté brány nedal Dubovi šanci. Hosté vrhli všechny síly do útoku a nakonec se dočkali i vyrovnání, když Galvasovu dělovku tečoval za Růžičkova záda Balaštík. Do kabin ale přece jen odcházeli s lepší náladou Pardubičtí, Somík totiž rychlým švihem překvapil zlínského gólmana a přiblížil svůj celek postupu.

Definitivní rozhodnutí padlo pět minut před koncem. Starý přihrál v početní výhodě Koukalovi a kapitán Eatonu razantní střelou zvýšil na 4:2. Berani to ještě zkusili v šesti, obránce Jillson ovšem do opuštěné klece jistil postup. Zlínští rezignovali a při vlastní přesilovce je nechal vypít kalich hořkosti až do dna Rákos. Pardubice porazily Zlín 6:2 a mohou se chystat na semifinálové boje.

Čtvrtfinále Česká pojišťovna play-off Tipsport extraliga ledního hokeje – 4. zápas:

HC Eaton Pardubice – PSG Zlín 6:2 (1:1, 2:1, 3:0)

Branky: 20. Jan Kolář I (Starý), 21. Koukal (Jan Kolář I), 35. Somík (Zohorna), 55. Koukal (Starý), 57. Jillson, 59. Rákos (Buchtele) – 16. Finsterle (Balán, Köhler), 27. Balaštík (Galvas, I. Rachůnek). Rozhodčí: Hradil, Hodek – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 10 080. Konečný stav série 4:0.

Sestavy:
HC Eaton Pardubice: M. Růžička – Nakládal, F. Kaberle, Píša, Kočí, Jillson, Mezei, M. Drtina, Jan Kolář II – Jan Kolář I, Koukal, Starý – Bartek, Zohorna, Somík – Kůrka, Špirko, Rákos – Pineault, Kousal, Buchtele. Trenéři: Josef Jandač a Pavel Hynek.

PSG Zlín: Duba – M. Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Matějíček, Lučka, Řezníček, Malinský – Balaštík, Leška, I. Rachůnek – Důras, T. Sýkora, Köhler – Finsterle, Balán, Sivák – Holík, Roman Vlach, Ondráček. Trenéři: Zdeněk Venera a Rostislav Vlach.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x