Valašskomeziříčská radnice uvolnila peníze na sport, volnočasové aktivity i kulturu

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Finanční příspěvky malého rozsahu v celkové výši 77,5 tisíc korun uvolnila valašskomeziříčská radnice na sport, volnočasové aktivity a kulturu. Agentuře Mediafax to řekla Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Peníze si poputují oddílům tělovýchovné jednoty, místní Tělocvičné jednotě Sokol, Sborům dobrovolných hasičů Juřinka a Lhota u Choryně, valašskomeziříčskému gymnáziu, místnímu občanskému sdružení Valašské Athény, dětskému folklornímu souboru Ovečky, Kroměřížské dráze a Českému svazu žen.

Sedmi oddílům Tělovýchovné jednoty Valašské Meziříčí radní převážně na sportovní akce přiřkli částku ve výši 31 tisíc korun z celkové požadované částky 51,5 tisíc korun. V druhém pololetí si tak budou organizace ještě moci požádat o 49 tisíc korun.

Na volnočasové aktivity a zájmovou činnost radní z vyčleněného rozpočtu uvolnili všem čtyřem žadatelům celkem 25 tisíc korun z požadovaných 50 tisíc korun. V rozpočtu tak ještě zůstane pro druhé pololetí celkem 75 tisíc korun.

Pěti žadatelům v oblasti kultury radní schválili částku ve výši 21,5 tisíc korun, přerozdělit tak v letošním roce bude možné ještě 58,5 tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x