Tři valašská města iniciovala memorandum pro podporu dopravy

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Města Valašské Meziříčí, Vsetín a Rožnov pod Radhoštěm iniciovala memorandum pro společný postup v podpoře rozvoje dopravní infrastruktury vsetínského regionu v období let 2010 až 2014. Agentuře Mediafax to ve středu sdělila mluvčí valašskomeziříčské radnice Vendula Králová.

Představitelé města tak reagují na dopravní superkoncepci vydanou ministerstvem dopravy Vítem Bártou (VV).

„Myšlenka memoranda vznikla bezprostředně poté, co pan ministr Vít Bárta vydal superkoncepci rozvoje dopravní infrastruktury do roku 2025,“ konstatoval starosta Valašského Meziříčí Jiří Částečka (ODS). Ani jednomu z měst podepsaných pod memorandem se v nebližších letech nepodařilo prosadit realizaci vybudování komunikací, jejichž absence bude mít podle Částečky fatální důsledky na dopravu v daných městech.

„Snahou partnerů bude získat k pokrytí nákladů na realizaci projektů zvláště prostředky ze státního rozpočtu České republiky, konkrétně Státního fondu dopravní infrastruktury České republiky,“ doplnil starosta města. Hlavními cíli spolupráce jsou realizace silnice R35 Palačov – Valašské Meziříčí, akce I/35 Rožnov pod Radhoštěm a silnice I/57 Valašské Meziříčí – Vsetín – Valašská Polanka – Pozděchov, konkrétně stavba přeložky silnice I/57 Valašské Meziříčí a pokračování přeložky I/57 v trase Semetín – Jablůnka – Bystřička – Valašské Meziříčí. „Doufáme, že se nám společnými silami podaří zlepšit dopravní obslužnost našeho regionu,“ uzavřel Částečka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x