Hokejisty Zlína by mohl posílit jejich odchovanec a trojnásobný mistr světa Čajánek

ZLÍN - Návrat hokejového útočníka Petra Čajánka do mateřského Zlína je na spadnutí. Na středeční tiskové konferenci to prozradil trenér a sportovní manažer klubu Zdeněk Venera, který v obou funkcích po vypršení smlouvy skončí.

„S Čájou jsme v kontaktu a vypadá to, že se opravdu vrátí domů do Zlína. Pokud by se tak stalo, získal by klub obrovskou posilu,“ prohlásil Venera.

Příchod trojnásobného mistra světa byl avizován už před rokem, jenže zkušený centr dal nakonec přednost nabídce Petrohradu, kde hraje KHL od roku 2009. Předtím působil v Rusku ještě v Kazani a v Dynamu Moskva. „Minulá sezona se mu vydařila, byl tam spokojený a podmínky, které mu Petrohrad nabídl, asi nešly odmítnout. Proto si angažmá v KHL logicky protáhl. Ale teď už říká dost nahlas, že chce být doma s rodinou,“ tlumočil Venera stanovisko pětatřicetiletého odchovance Zlína.

„Podmínky, které si Petr klade, nejsou pro Zlín nesplnitelné. Dokonce deklaruje, že by si rád zahrál s mladými a třeba vychoval vedle sebe nějaké juniory, čehož si nesmírně cením,“ uvedl Venera.

Čajánek hrál naposledy za Zlín v sezoně 2004/05 v době výluky v NHL a prošel s týmem až do finále, v němž nestačil na Pardubice. Se stejným protivníkem vypadl celek PSG Zlín i letos hned v prvním kole play-off. Před odchodem do Ruska působil Čajánek do roku 2007 v NHL, kde oblékal dres St. Louis Blues.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x