Pardubice byly v každém utkání o kousek lepší, uznal trenér zlínských hokejistů Venera

ZLÍN - Jednoznačná prohra 0:4 na zápasy ve čtvrtfinále play-off s Pardubicemi kouče zlínských hokejistů Zdeňka Veneru velmi mrzí. Zároveň však na středeční tiskové konferenci přiznal, že Východočeši postoupili mezi čtyři nejlepší extraligová mužstva zaslouženě.

„Výsledek celé série vypadá jednoznačně, ale kdo ty zápasy viděl, tak musí uznat, že byly celkem vyrovnané. Ovšem Pardubice byly vždycky o kousek lepší, protože narozdíl od nás dokázaly trestat chyby,“ mínil Venera, který potřetí za sebou prošel s týmem přímo do čtvrtfinále play-off, ovšem pokaždé hned vypadl.

Po nezdarech se Spartou a Slavií nyní byli nad síly Zlína hokejisté Pardubic, kteří po dvou venkovních výhrách potvrdili svou sílu i v domácím prostředí. Podle Venery zlomil celou sérii třetí duel, který tým PSG prohrál na ledě soupeře až po samostatných nájezdech, přestože v této herní činnosti měl v průběhu sezony mnohem větší úspěšnost než Východočeši. „Stalo se nám to vloni se Slavii a bohužel i letos. Je to škoda, protože kdyby se nám povedlo vyhrát na nájezdy, tak by to bylo ještě hodně nadějné. Bylo vidět, že Pardubice nehrají doma tak uvolněně jako u nás a že se jim venku daří víc,“ poznamenal Venera.

Zlín ve čtvrtfinále doplatil především na neproměňování šancí a nevýrazné výkony první pětky, která narozdíl od minulého roku tým v klíčové části sezony netáhla. „Mluvilo se o tom, že budeme mít problémy kvůli nezkušeným bekům, ale myslím si, že hlavní příčinou neúspěchu je skutečnost, že nám odešla útočná fáze. Hlavně ve chvílích, kdy se nám herně dařilo a byli jsme aktivní. Jenže jsme nevyužívali příležitosti ke skórování,“ posteskl si trenér.

„Vyřazení nás samozřejmě strašně mrzí, chtěli jsme dojít dál než vloni. Teď si vyslechneme spoustu oprávněné kritiky, protože se očekávalo, že letos by se mohlo postoupit dál. Když jsme se v sezoně zlepšili a vypadalo to nadějně, začalo se mluvit o semifinále. Mezi lidmi byl pocit, že když se o to pokoušíme tak dlouho, že už jsme konečně na řadě. Ale tak jednoduché to nebylo, na úplnou špičku asi nemáme. Je třeba mužstvo vhodně doplnit, aby mohlo pomýšlet na nejvyšší příčky,“ tvrdil Venera.

Jeho tým obsadil po základní části čtvrté místo, přestože první čtvrtina se mu vůbec nepovedla. Zlín se zvedl až po příchodu gólmana Tomáše Duby. „Hodně nám pomohl v kritickém období. Bylo vidět, že mužstvo začalo vzadu cítit větší jistotu. Vytáhl nás z toho nejhoršího, i v play-off chytal velice dobře,“ hodnotil třineckou posilu kouč Zlína.

Kromě Duby vyzdvihl i výkony nejlepšího zlínského centra Petra Lešky, který až na závěr prožil výtečnou sezonu. „Obvykle jednotlivce nehodnotím, ale přece jen jedno jméno musím vypíchnout. Nejplatnějším hráčem týmu je podle mě Leška. Za tři roky jsem s ním neměl problém. Kdybychom ho letos neměli, tak nevím, kde bychom skončili,“ řekl Venera.

Vedení zlínského klubu nyní čeká vyjednávání s hráči o nových smlouvách nebo rozmýšlení nad uplatněním opcí. Kontrakty končí například brankáři Sedláčkovi nebo útočníkům Balaštíkovi, Köhlerovi či Rachůnkovi. Jednat se bude také o případném setrvání gólmana Duby, který je stále hráčem Třince. „Máme to předjednané, ale bude záležet na Třinci i novém trenérovi, jestli bude Dubu chtít,“ pravil Venera, který v pozici kouče i sportovního manažera ve Zlíně po vypršení kontraktu končí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x