Zlínská radnice sleví lidem v souvislosti s přečíslováním půldomků poplatek za komunální odpad

ZLÍN - Město Zlín poskytne slevy na poplatku za komunální odpad v příštím roce občanům, kterých se dotkne přečíslování duplicitních čísel popisných u takzvaných půldomků. Agentuře Mediafax to ve středu sdělil mluvčí zlínské radnice Zdeněk Dvořák.

Sleva z poplatku za komunální odpad na rok 2012 bude ve výši 300 korun, poplatníci tak zaplatí pouze 200 korun. Zcela osvobození od placení poplatku budou občané starší 65 let a děti a mládež do 18 let. Dále také držitelé průkazů ZTP a ZTP/P (musí předložit příslušné doklady) a studenti ve věku 19 až 26 let, studující v denním studiu mimo Zlínský kraj, rovněž však musejí předložit příslušné doklady.

„Víme, že přečíslování přinese dotčeným občanům hodně starostí. A i když město pouze provádí to, co mu nařizuje zákon, chceme těmto lidem maximálně vyjít vstříc. Třeba tím, že všechny úkony, které provedou v souvislosti s přečíslováním odbory magistrátu, budou pro občany zdarma, s výjimkou pořízení fotografie na nový občanský průkaz. Starosti spojené se změnou čísel vykompenzujeme i slevou na poplatku za komunální odpad nebo tak, že na náklady města necháme vyrobit tabulky s novými čísly a pokud bude zájem, zajistíme i jejich umístění na domy,“ řekla náměstkyně primátora Alena Zubalíková (TOP 09/STAN).

Možnost získání slevy na poplatku za komunální odpad v příštím roce se týká těch občanů, kteří měli ve Zlíně nahlášené trvalé bydliště k 1. březnu letošního roku.

Změny čísel popisných musejí být hotové nejpozději do 1. července letošního roku.

Přečíslování se týká asi 1500 budov, ve kterých žijí přibližně čtyři tisícovky lidí. Sleva na poplatku za komunální odpad ukrojí z městského rozpočtu asi 1,2 milionu korun. Výroba a instalace cedulek s novými čísly popisnými bude radnici stát téměř 1,1 milionu korun a poštovné dalších 350 tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x