V Otrokovicích otevře nízkoprahové zařízení pro mládež své dveře veřejnosti

OTROKOVICE - Otrokovické nízkoprahové zařízení pro mládež Šlikr pořádá ve čtvrtek Den otevřených dveří. Agentuře Mediafax to řekla mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

Lidé budou moci centrum navštívit v době od 10 do 17 hodin. Akci pořádá zařízení u příležitosti pátého výročí od svého založení.

Klub poskytuje sociální služby, které jsou určeny mládeži a mladým lidem ve věku od 13 do 26 let. „Během uplynulých pěti let službu aktivně využilo přibližně 150 mladých lidí z Otrokovic a díky zájmu o poskytované služby jsme koncem roku 2009 zprovoznili také terénní sociální práci s mládeží. Terénní pracovníci mají za úkol vyhledávat a kontaktovat mladé lidi v jejich přirozeném prostředí, kterým jsou ulice, parky či hřiště a nabízet jim nejen kvalitnější trávení volného času, ale také například pomoc s řešením problémových situací,“ sdělil vedoucí Šlikru Stanislav Tomek. Původně v zařízení pracovali dva zaměstnanci, nyní jich je pět a loni byla otevřena nová pobočka střediska Šlikr v místní části Baťov.

Den otevřených dveří se koná v obou zařízeních zároveň, tedy v místní části Trávníky i Baťov.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x