Testovací jízdy Valašské rally na Hrádkách se uskuteční

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Pořadatelé Bonver Valašské rally 2011 se dohodli s občany bydlícími v lokalitách Hrádky a Jehličná na podmínkách, za nichž budou moci být v březnu provedeny krátké testovací jízdy závodních vozidel. Agenturu Mediafax o tom v pátek informovala Vendula Králové z Městského úřadu ve Valašském Meziříčí.

Původně byly obyvatelé žijící v lokalitě proti testovacím jízdám. „Na základě této dohody a za předpokladu dodržení všech bezpečnostních podmínek město pořadatelům Valašské rally umožní využití místní komunikace k tomuto účelu,“ řekl starosta města Jiří Částečka (ODS).

Testovací jízdy se uskuteční na téměř dvoukilometrovém úseku komunikace, která vede mimo souvisle zastavěné území, v pátek 25. března v době od 12.15 do 15 hodin. Organizátoři však musí dodržet jak obecné bezpečnostní podmínky, tak podmínky, na nichž se dohodli s obyvateli lokalit.

„Jde především o ochranu majetku a zdraví, a také zabezpečení dostupnosti rodinných domů. Po dobu konání testovacích jízd bude přítomna pořadatelská služba, která bude na bezpečnost kolem trasy dohlížet společně s Policií ČR,“ uvedl hlavní organizátor Miroslav Hošák.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x