Ve zlínském Baťově mrakodrapu jsou k vidění snímky z Jižní Ameriky

ZLÍN - V Baťově mrakodrapu je k vidění nová výstava fotografií Miroslava Piláta Argentina 2009. Agentuře Mediafax to uvedla mluvčí Zlínského kraje Gabriela Dvorníková.

Výstava představuje fotografie, které její autor pořídil během svého cestování po jedné z největších zemí Jižní Ameriky. K vidění jsou především krajinářské a reportážní fotografie.

„Argentina je velmi pestrá země, ve které na jedné straně najdete desetimilionovou metropoli Buenos Aires, na straně druhé pak rozsáhlá území, kde nenarazíte na živou duši. Je to země zajímavých lidí, kouzelné krajiny a výborného vína,“ přiblížil své dojmy z návštěvy Argentiny Miroslav Pilát.

A právě krajinu a pestrou směsici lidí zachytil autor na většině vystavených fotek. Dle jeho vlastních slov bylo často velmi těžké pořídit fotografie místních obyvatel, neboť ti si již na pozornost turistů zvykli a za to, že mohou být vyfotografováni, často požadují nemalé peníze.

Miroslav Pilát je členem fotoklubu Domu kultury Kroměříž. Má za sebou několik autorských výstav. V Baťově mrakodrapu vystavoval již jednou, a to v prosinci 2008, kdy zde představil své fotografie z africké Keni.

Výstava bude ve 3. etáži Baťova mrakodrapu k vidění do 30. dubna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x