V Kroměříži se střetlo hasičské auto s osobním

KROMĚŘÍŽ - V Kroměříži se stala v neděli dopravní nehoda, při které se střetlo osobní auto Ford Fusion s autem profesionálních hasičů z Kroměříže. Mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček agentuře Mediafax v pondělí uvedl, že řidič osobního auta byl sluchově postižený a neslyšel výstražné majáky hasičů.

Kroměřížští hasiči byli zrovna na cestě k hlášenému požáru a na místo mířili se zapnutým výstražným světelným i zvukovým zařízením. Při průjezdu křižovatkou Kroměříž – Vážany – Kotojedy se ale střetli s osobním autem Ford Fusion. „Auto řídil invalida se sluchovým postižením. Ve voze s ním cestovala také jeho žena. Řidič neregistroval průjezd vozidla hasičů a při odbočování na vedlejší komunikaci došlo k bočnímu střetu,“ poznamenal Mitáček.

Hasiči po nehodě ihned zastavili a oba seniory prohlédli. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. K požáru museli vyjet jiní hasiči, protože nehodu přošetřovala policie.

Na autech vznikla škoda do 100 tisíc korun, výjezdové vozidlo mělo poškozeno přední kolo, osobní auto bylo poškozeno v přední motorové části.

„Během uplynulého víkendu to byl už několikátý případ poškození vozidel profesionálních či dobrovolných hasičů ve Zlínském kraji. Kromě nehody v Kroměříži havarovaly cisterny dobrovolných hasičů při nočním požáru v lese u Janové na Vsetínsku, v souvislosti se záchrannými pracemi byly poškozeny také další zásahové speciály. Kromě přímých dopravních nehod jsou právě zásahy v náročném terénu nejčastější příčinou poškození našich vozů,“ dodal Mitáček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x